Украинският актьор Алексей Хилски загина на фронта при изпълнение на бойна задача

OFFNews 21 август 2023 в 12:05 19639 7

Снимка Скрийншот

В сериала "На твоята страна".

35-годишният популярен украински актьор от киното и телевизионните сериали Алексей Хилски е загинал на фронта в Укрнайна в резултат на тежко раняване, съобщи неговата съпруга, актрисата Надежда Хилская. Съпругът й е загинал по време на изпълнение на бойна задача.

„Пиша, но сама не мога да повярвам до край в това. Льоша е загинал. Загинал е по време на изпълнение на бойна задача. Той беше най-добрият от всички, които познавам. Най-добрият! Най-красивият! Най-талантливият! Всичко, за което се хващаше, го правеше със страст. А каква жажда за живот имаше! Така обичаше живота! Обичам те, мой воине“, написа Надежда.

Хилски е служил като главен сержант във взвод на разузнавателна рота на 46-та отделна аеромобилна бригада на десантно-щурмовите войски. По време на войната актьорът бил раняван на два пъти, но след лечение винаги се връщал на фронта. Той е ветеран от руско-украинската война, участвал е в освобождаването на Херсон, в защитата на Бахмут и Соледар. Оставя вдовица и дъщеричка Валерия.

"На фронта е ликвидиран актьорът и разузнавач Алексей Хилски", пишат и руските медии за артиста, участвал и в руски продукции.

Алексей Хилски е роден в Днепродзержинск, а от 2010 година работи в театъра „Верим“ в Днипро. В киното започва да се снима от 2016 година, участвал е в рускоезични проекти, в украинската адаптация на турската мелодрама „На твоята страна“, в родината си е известен с ролите си в „Лошото добро ченге“, „Доктор ковалчук“, „Крепостна“ и „Място под слънцето“.

В сериала „Повикване“ за спасителите Алексей Хилски изпълнява главната роля. През 2023 година започнаха снимките на третия сезон на сериала, а Хилски успяваше да съчетава работата в студиото с участието си в бойните действия на фронта.

Днес в защитата на родината си срещу руския агресор участват много от популярните в страната актьори като Андрей Фединчик, Александр Печерица, Олег Иваница, Владимир Рашчук, Роман Семисал, Павел Алдошин, Алексей Тритенко, Ахтем Сеитаблаев и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

7

Комита

22.08 2023 в 08:37

Героям слава!

1000

6

Борис Б

22.08 2023 в 04:40

Проклети да са азиатските диваци!

12407

5

Bad Horse

21.08 2023 в 18:22

Украинците затова много мощно са заложили на дроновете. Произвеждат техни собствени, поне толкова добри колкото западните, и с тях поразяват цели в Русия и в окупираните територии. Украинската армия е най-добрата в света по отношение на използването на дронове.

Напредват бавно, пазейки войниците си. Резултатът е неизбежен, въпроса е колко дълго ще продължи войната и на каква цена.

710

4

Д-р Мазникуров

21.08 2023 в 17:28

Това всъщност е и най-големата трагедия, разрушеното ще се оправи бързо, със съвременна технология и пари (а "свободни" инвестиции за Украйна ЩЕ има!), но Украйна губи своите най-прекрасни и достойни синове и дъщери, докато Пусьовата Кочина бълва на едро биомаса от най-примитивна и долнокачествена човешка измет, то не че и много нещо друго имат де! Тоест, те даже се прочистват от излишни убийци, бандити и безполезни ла*нопроизводители. Де да можеше поне да им дадем и нашите мръсни кретени-русофили, та да наторят там чернозема украински и да се попрочистим и ние! Полза определено щеше да има - и за България, и за Планетата като цяло! Както и да е, Бог да прости и бечна памет на Героите на Украйна, и единствено се надявам че тяхната саможертва ще вдъхнови и укрепи новите, млади поколения които идват там. И които ще сложат края на гнусното и зловредно евразийско туловище проснало се на два континента - "Тюрьма Народов"...

-529

3

6екеr4о

21.08 2023 в 14:04

Тропар на мъченик, глас 4

Твоят мъченик, Господи,
при своето страдание прие от Тебе, нашия Бог, нетленен венец,
Защото, имащ Твоята подкрепа, мъчителите повали
и съкруши на демоните безсилната дързост:
с неговите молитви спаси нашите души.

12407

2

Bad Horse

21.08 2023 в 13:39

Дори при загуби 1:5, украинците пак губят. От тяхна страна умира най-добрия човешки материал, от руска страна са лумпени, пандизчии, чукчи и всякая сволоч.

2099

1

Mateevk

21.08 2023 в 12:30

Вместо да продължат да си общуват, другаруват, сродяват, сравняват, посещават и т.н., тръгнаха да воюват заради кефа на един луд. Звучи популистки, но е точно така. Общото между два народа трябва да бъде от полза и за двата, а не основание за поробване на единия от другия. Така обаче е било в миналото, където живее Путин и в което и нас иска да върне обратно.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика