Тръмп обезглавява Статуята на свободата на корицата на "Шпигел"

OFFNews 04 февруари 2017 в 14:04 7029 4

Германското списание "Шпигел" предизвика остри реакции след като излезе с корица, изобразяваща американския президент Доналд Тръмп, държейки нощ и отрязаната глава на Статуята на свободата. 

Под рисунката на Тръмп се виждат и думите "Америка на първо място" - послание, на което републиканецът силно наблегна по време на речта си по встъпване в длъжност.

"Това е обезглавяване на демокрацията, обезглавяване на свещен символ", коментира авторът на корицата пред "Уошингтън поуст". Художникът Едел Родригез и е кубинец, пристигнал в Щатите през 1980 г. като политически бежанец.

Корицата се появява седмица след като Тръмп подписа указ, ограничаващ пътуването към Щатите на всякакви бежанци и имигранти от седем държави. Милиардерът неведнъж е използвал Германия като лош пример за справяне с миграционните проблеми и е критикувал решенията на канцлера Ангела Меркел.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

4

А, крещял ли е "Аллаху Акбар", като при размяната на културните ценности (според някои злонамерени хейтъри, било атака срещу свободата на словото), в редакцията на Шарли Ебдо?
Оня ден, интересна случка във фашистки Париж.
Клет бежанец, стресиран, репресиран от Асад-Тиранозавров решил да упражни Свободата на Словото и на Свободно придвижване в ЕС, при това на емблематично място като Лувъра.
Започнал да вика - Аллаху Акбар, шовинистичните фашисти-полицаи да вземат, да вземат да го застрелят... Без съд, без присъда...
Къде отива ЕС??? При Тръмп ли???

23293

1

Стефан

04.02 2017 в 14:47

Шпигеле, що не се заемеш с въпроса, че комсомолката меркел сведе политическата система на Германия до тая на ГДР, ми си заплакал за правата на тия, които изнасилват и убиват в центъра на Берлин?

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика