Телеграм блокира сайт на Навални под натиска на властите заради вота в Русия

OFFNews 18 септември 2021 в 14:30 2483 2

Снимка Архив

Месинджърът "Телеграм", който по-рано беше обявил, че няма да се подчини на разпореждането на руските власти да блокира сайт на опозиционера Алексей Навални, днес премахна сайта, съобщи АФП. 

Руският телекомуникационен медиен регулатор поиска да бъде блокирано приложение - автоматизиран сайт (бот), чрез което избирателите получаваха напътствия как да гласуват срещу кандидатите на Кремъл на парламентарните избори, които се провеждат три дни в Русия и ще приключат утре.

"Епъл" и "Гугъл" незабавно се съобразиха с тези разпореждания, а Навални ги обвини, че "отстъпват пред изнудването на Кремъл", припомня БТА.  

Почти никой от противопоставящи се на руския президент Владимир Путин кандидати не беше допуснат до участие в парламентарните избори. Затова привържениците на Навални избраха стратегията за "умно гласуване", тоест подкрепяне на кандидат, често комунист, който има най-големи шансове да постави в затруднение кандидата на управляващата партия "Единна Русия".

Специалното приложение даваше информация за кой от конкурентните кандидати да се гласува във всеки избирателен район на парламентарните избори, а и на десетките местни и регионални избори, които се произвеждат паралелно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

2

Bace7

18.09 2021 в 20:45

В Русия действително има окупация на властта от оядени и корумпирани копилета, повечето от ЕР и аватарите им от 2-3 мижави партийки, като тази на Жириновски. Комунистите са смешка, реална опозиция няма. Путин вече му се видя края, слага на власт смешни, тътрещи се бюрократи като Мишустин, който е реална карикатура на пионерче кариерист.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика