Цяло семейство загина при руски удари в Херсонска област

OFFNews 13 август 2023 в 20:22 2326 0

войната

Снимка 53 ОМБр им.

Днес по фронтовата линия имаше 24 стълкновения между руските и украински войски.

Седем души, сред които бебе и 12-годишно дете, са загинали днес при руски удари в Херсонска област в Южна Украйна, съобщиха украинските власти, цитирани от Франс прес и БТА.

Трима възрастни и две деца от едно и също семейство са загинали в село Широка Балка, а двама - в село Станислав, съобщи министърът на вътрешните работи Игор Клименко.

"Съпруг, съпруга и бебето им на 23 дни бяха убити от вражески артилерийски огън", написа Клименко в Телеграм.

При обстрела срещу Широка Балка е било тежко ранено 12-годишно дете, откарано е в болница, където е починало.

"Цяло семейство загина в Широка Балка", заяви Клименко, публикувайки снимки, на които се вижда колона от черен дим, издигаща се над една къща.

Според същия източник при ударите в Херсон в неделя са били ранени общо 13 души.

Франция осъди "по възможно най-категоричен начин тези нападения, които за пореден път илюстрират пълното незачитане от страна на Русия на всички принципи на международното хуманитарно право, които тя грубо и многократно нарушава", се казва в изявление на говорителката на външното министерство.

Херсон е една от четирите области на Украйна, които руският президент Владимир Путин обяви за анексирани през септември 2022 г. Той остава частично под украински контрол, но редовно е обект на руски обстрели.

По данни на украинската прокуратура от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. досега са убити 500 деца, а близо 1100 са ранени.

От другата страна на фронта украински обстрел причини смъртта на цивилен в град Зайцево, близо до Горловка, в териториите, контролирани от Москва, съобщи кметът му Иван Приходко.

Руското министерството на отбраната съобщи, че три украински безпилотни самолета са били свалени днес над Белгородска област и още един над Курска област, които граничат с Украйна. Подобен тип атаки се случват почти ежедневно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!