САЩ санкционираха руската Федерална служба за сигурност

OFFNews 27 април 2023 в 22:07 1978 0

Снимка pixabay

САЩ наложиха санкции на руската Федерална служба за сигурност и разузнавателното звено на иранската Революционна гвардия, предадоха Ройтерс и БТА.

Обвиненията, заради които са санкционира, са за неправомерното задържане на американски граждани в чужбина, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставени служители на американската администрация.

Санкциите са насочени и персонално срещу четирима високопоставени командири в разузнавателното звено на революционната гвардия, въпреки че най-малко един от тях вече е бил санкциониран от САЩ. ФСС също вече е ставала обект на санкции от страна на САЩ.

Висши служители от администрацията на американския президент Джо Байдън заявиха, че днешният ход има за цел да покаже, че ще има последствия за всеки, който се опита да използва американски граждани за упражняване на политически натиск или за искане на отстъпки от Вашингтон.

В момента се работи по още санкции и те са само част от поредица мерки, целящи освобождаването на американски граждани, неправомерно задържани в чужбина.

Редица граждани на САЩ се намират в затвори в Русия и Иран. Вашингтон твърди, че това са неправомерни и политически мотивирани задържания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews