Руски звезди от голото парти се втурнаха да перат имидж в окупираните територии

Благотворителни акции, концерти пред военослужещи, дори постъпване в армията предприеха изпадналите в немилост звезди на шоубизнеса

OFFNews 20 февруари 2024 в 09:57 3350 5

голо парти

Снимка Скрийншот

Голо парти

Руските звезди от печално известното "голо парти" се опитват да възстановят имиджа си и да омилостивят властите с благотворителни акции и концерти на фронта, съобщава "Гласът на Америка".

Скандалът с партито "Почти голи" стигна дори до Думата. Сред празнуващите бяха Филип Киркоров, Дима Билан, Ксения Собчак и други известни певци, музиканти и инфлуенсъри.

Събирането беше обявено за „содомия и мракобесие“ и за нещо цинично на фона на умиращите руски войници на фронта в Украйна. Имаше и призиви от политици и различни патриотични организации да бъде образувано наказателно дело за ЛГБТИ пропаганда. Последствията за участвалите в партито бяха различни – турнетата на някои от звездите бяха отменени и им беше забранено да пеят в много от руските градове. Те обаче успяват да изкупят вината си, като изнасят концерти на фронта, оказват подкрепа за воюващите и правят дарения. Други обаче нямат този късмет и ще бъдат мобилизирани и изпратени на военна служба.

Тюмен, Перм, Екатеринбург, Новосибирск, Омск, Барнаул. Това са градовете, в които Лолита Милявская няма да се появи с юбилейното си пролетно турне. Концертите на певицата са отменени още от декември, след като тя присъства на партито. Организаторите на изявите се позовават на независещи от тях обстоятелства или отказват да обяснят причините за отмяната. Самата Лолита се опитва да запази бодро настроението си. „Пролетта идва скоро, така че не забравяйте, че идва Великден, а аз по някаква причина много искам да пея. Просто се задъхвам, вероятно защото отдавна не съм пяла любимата си песен „И никакви партита повече”, шегува се изпълнителката.

Три дни след публикуването на видеоклипа името на Лолита беше открито в списъка на артистите, на които е забранена концертна дейност в Русия. Документът е предоставен от източници на изданието "Медуза". Според тях имената на музикантите се съгласуват в президентската администрация. В публикувания списък има данни с грешки и несъществуващи музиканти. Руските власти отричат да разполагат с такъв списък с "отменени звезди".

Независимо от съществуването на федерален черен списък, регионалните власти сами поемат инициативата. Преди седмица кметът на Владивосток поиска отмяна на концертите на Кристина Орбакайте и Диана Арбенина в "града на бойната слава". В резултат на това редица изпълнения на Орбакайте не се състояха. Диана Арбенина, която се обяви срещу анексирането на Крим през 2014 г. и пълномащабната война през 2022 г., започна отново да прави турнета. Миналата пролет активисти поискаха тя да бъде разследвана за дискредитиране на армията. Тя нямаше почти никакви концерти, но през есента в Новосибирск Арбенина изпя песен със съпругата на руски военен. Оттогава насам работата на певицата върви добре.

Понякога обаче един дует не е достатъчен, особено за участниците в споменатото новогодишно парти. На краля на руската попмузика Филип Киркоров му се наложи лично да отиде в окупираната от руската армия Горловка, да занесе подаръци, хуманитарна помощ и да обещае да плати за три протези на ранени военни. И да пее, разбира се. Певецът с български корени изпада в немилост след партито на Ивлеева и трябва да се оправдава пред военните.

По-рано, за да изкупи вината си за голото парти, в окупираните територии дойде и изпълнителят Дима Билан. Той обеща да помогне на ранените с протези, донесе климатици за детски център и взе котка от приют. На 10 февруари музикантът изнесе концерт в Санкт Петербург.

Имената на другите участници в голото парти започват да излизат малко по малко 24-годишнят рапър Васю отишъл на партито с чорап на гениталиите и получил за това глоба, 2 поредни административни ареста и призовка за военния наборен център. В края на януари музикантът беше признат за годен за служба и според адвоката му той ще влезе в армията с пролетния набор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

625

5

1215

20.02 2024 в 16:28

Нещастници.Дори не съзнават колко са жалки.

14469

4

случайно прочетох

20.02 2024 в 14:50

Червеи...Могат само да лазят и да лижат..

345

3

Джендо Джедев

20.02 2024 в 13:01

Пфффхахахахаха, ега ти клетата кочина! :D

400

2

демотиватор

20.02 2024 в 11:09

Не е завидна съдбата на шута, изпаднал в немилост пред "самодържеца"... (ジ)

1000

1

кинджал

20.02 2024 в 10:43

Жалки имитатори, жалка държава.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика