Руски удари по Киев, мъж и жена са пострадали от отломки

Осем балистични ракети и 18 дрона "Шахед" е унищожила ПВО на Украйна, Кличко съобщава и за щети по сгради

OFFNews 11 декември 2023 в 07:29 2156 1

Войната в Украйна

Снимка Укринформ

Осем балистични ракети и 18 безпилотни летателни апарата тип "Шахед" са изстреляли тази нощ над Украйна руските войски, съобщиха ВВС на украинските въоръжени сили в Telegram, предава Укринформ. 

ПВО е унищожила всички въздушни цели, но двама души са пострадал в Киев. Кметът на града Виталий Кличко съобщи в „Телеграм“, че мъж и жена са пострадали от отломки в Дарницки район в югоизточната част на столицата.

Според Кличко отломки от свалени ракети са паднали върху няколко квартала и са нанесли щети на поне една жилищна сграда. Той написа, че службите за бързо реагиране са били изпратени в Холосиивски район в югозападната част на Киев, където части от ракета са паднали върху покрива на жилищна сграда и са предизвикали пожар, който е бил потушен. Той допълни, че аварийни екипи са били изпратени в още два района на столицата.

„В нощта на 11 декември 2023 г. окупаторите атакуваха Украйна с дронове тип „Шахед“ от окупирания Крим, районите за изстрелване бяха Чауда, Белбек. Бяха изстреляни общо 18 атакуващи БЛА "Шахед-136/131", се казва в публикацията.

Всички вражески безпилотни самолети бяха унищожени от ПВО в зоната на отговорност на Южното въздушно командване. Повечето от тях са в Николаевска област. Успешно са работили зенитно-ракетни подразделения и мобилни огневи групи на Военновъздушните сили и Силите на отбраната на Украйна, уточняват от ВВС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика