Русия отбелязва деня на победата с 13 хил. военни и най-новото си въоръжение

OFFNews 08 май 2018 в 16:06 10331 3

Русия отбелязва деня на победата с 13 хил. военни и най-новото си въоръжение

Снимка Министерство на отбраната на Русия

13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и вертолети ще вземат участие на парад в Москва по повод 9 май - деня на победата. 

73-та годишнина от Великата отечествена война ще бъде отбелязана в 27 града в Русия, но гвоздеят в празненствата ще бъде парадът на Червения площад, съобщава sputnik.ru.

Според руски медии очакването е това да бъде най-мащабният парад, правен в Москва

Традиционно над Червения площад времето ще бъде слънчево. От руското министерство на отбраната съобщават, че са се погрижили да разчистят небето от облаци, така че метеорологичните условия да не пречат за провеждането на парада. 

Очаква се той да започне в 10.00 часа московско време с внасянето руския трибагреник и знамето на победата. 

Парадът ще бъде открит от пеши марш на офицери, сержанти, войници и курсанти. Очаква се на площада да преминат и представители на детското военнопатриотично движение - "Юнармия" (съкращение от руските думи за младеж и армия, бел. ред.), жени военнослужещи и представители на други силови ведомства като ФСБ - Федералната служба за сигурност,  която е правоприемник на бившата КГБ. 

Кулминацията на парада ще бъде преминаването на военна техника - 159 единици съвременно въоръжение.

Сред най-новите оръжия ще бъдат показани бойните машини за поддръжка на танкове, по-известни като "Терминатор". Това е бронирана машина, предназначена за боеве предимно в градски условия. Основната ѝ задача е унищожаване на силите на пехотата. Машината има два вида броня - активна и пасивна, като втората представлява малки заряди, поставени между листовете на металната броня. Отвътре машината е снабдена със специална облицовка, която защитава от разпръскване на парчета при напукване на бронята. "Терминатор"-ът е въоръжен с две 30-милиметрови оръдия, два гранатомета АГС-17Д или АГС-30 с дистанционно управление, четири противотанкови ракетни комплекса „Атака-Т“ и 7.62-милиметрова картечница.

Сред новите въоръжения, които ще бъдат показани в сряда, са и роботизираните комплекси "Уран - 6" - леки бронирани машини с дистанционно управление, предназначение за унищожаване на мини и разчистване на минни полета.

Сред механизираната техника ще бъдат показани автомобилите "Тигър", танкове Т-72БЗ, бойни машини на пехотата БМП-3, бронетранспортьори БТР-82А, самоходните гаубици "Мста-С", зенитно-ракетните комплекси "БУК - М2", ракетните комплекси "Ярс", а също и танковете "Армата", пехотните машини "Курганец", БТР "Бумеранг" и и самоходната гаубица "Коалиция-СВ".

Парадът ще приключи с авиационно шоу с участието на 75 самолета, в това число и дроновете "Корсар" и "Катран". 

Най-новите многофункционални изтребители от пето поколение изтребители Су-57 за първи път ще полетят в небето над Москва. На парада ще прелетят и авиационни групи за висш пилотаж, а краят ще бъде сложен с представление на СУ-25, които ще изрисуват руския флаг в небето над Червения площад. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

3

Azarael

09.05 2018 в 13:20

Срамота е днес да виждам сред официалните гости на Червения площад до дясното рамо на президента Путин да стърчи тази
върлина Вучич !
И същия да се радва на всички привилегии които днес получава Сърбия от Русия като военно оборудване и снаряжение,
икономически облекчения и морална подръжка в международен
аспект, след като България близо половин век след края на
Втората световна война бе най-близкия съюзник на Русия в Европа
и се ползуваше с неизброими привилегии от руска страна !
Но заради недалновидната и глупава политика след
1989 година днес вече сме ги изгубили безвъзвратно и сме
приели доброволно ролята да сме . . . бедняците и просяците
в Европейския съюз !

12359

2

kibrito

09.05 2018 в 01:29

Ех ако можеха да са на трибуните надървената лелка Корни, беловласко патриота, резнатия сокол, президента да върти коремни на парада, а Бойко да маха с магнолии и да подарява кученца на официалните гости... ееех

6145

1

kokoten

08.05 2018 в 17:48

Традиционно над Червения площад времето ще бъде слънчево. От руското министерство на отбраната съобщават, че са се погрижили да разчистят небето от облаци, така че метеорологичните условия да не пречат за провеждането на парада..........Просто,ясно и....велико.Треперете,врагове.....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика