Русия обсъжда изпращането в Украйна на `миротворци` от Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Армения

OFFNews 06 юни 2022 в 21:19 3501 3

ОДКС

Снимка ТАСС

Организацията на договора за колективна сигурност е доминирана от Русия.

„Не бива да се изключва възможността, че ще бъдат поискани миротворци от страните от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) на териториите на освободените територии на Украйна и на Донецка и Луганска народни републики.“ – заяви пред журналисти в понеделник председателят на комитета на Държавната дума по отбраната Андрей Картаполов.

„Едва ли ще се съгласим с това, някакви си страни от НАТО да се опитат под вида миротворци да се напъхат там.“ – допълни Картаполов. В същото време депутатът, цитиран от руската агенция Интерфакс заяви, че към днешна дата той не вижда необходимост за присъствието на миротворци, а и самата ситуация не го позволявала.

„Докато върви специалната военна операция никакви миротворци там няма да се появят, а тя ще продължава, докато бъдат решени всички задачи, а вече за постконфликтния етап на регулиране може да се търсят различни варианти, не е изключено и миротворците от ОДКС да потрябват.“ – каза още Андрей Картаполов.

ОДКС е доминиран от Русия военен съюз в рамките на бивши съветски републики, участващи в Общността на независимите държави. Членове на ОДКС освен Москва са Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан като пълноправни участници, а асоциирани членове на организацията са още Сърбия и Афганистан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

3

GB

07.06 2022 в 06:37

Затова ли беше нужна визитата на Лавров в Сърбия?!

9347

2

Анализи

06.06 2022 в 23:43

Както се вижда най-напредналите нации в света, отбор юнаци и крадци на собствените си народи. То друго другаря Путин не може да измисли. Много се радваме, че така се излага пред цивилизования свят.























2073

1

Johnny B Goode

06.06 2022 в 23:03

Все отбор юнаци се събрали в тоз съюз. Само Кимчето липсва.