Путин и Обама обмислят среща през септември

OFFNews 20 август 2015 в 12:25 2718 6

Снимка РИА Новости

Руският президент Владимир Путин и американския му колега може да проведат среща по време на Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк следващия месец по случай 70-годишнината от създаването на организацията.

За момента и двете страни нито потвърждават, нито отричат подобна възможност.

От Белия дом посочиха, че за момента графикът на Обама за асамблеята не е уточнен окончателно и „затова за момента няма мероприятия, които могат да се обявят“.

В същото време руският външен министър Сергей Лавров потвърди, че Путин ще вземе участие в асамблеята на ООН и обяви, че не изключва среща между двамата президенти, ако има желание за такава от страна на Вашингтон.

„Ние изхождаме от това, че нашите американски колеги ни изпращат сигнал, че имат желание да продължат да поддържат контакт. И ако има такова предложение от тяхна страна, мисля, че нашият президент ще го разгледа конструктивно“, коментира Лавров.

Владимир Путин и Барак Обама разговаряха лице в лице за последно през ноември, когато се срещнаха за кратко. Путин не е посещавал официално САЩ от 2012 г. Насам, когато се върна на президентския пост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика