Прокуратурата в Пазарджик разследва снимка с нацистка символика от ретросъбитие

Диана Варникова 31 юли 2023 в 18:50 13512 3

Снимка

Районна прокуратура-Пазарджик са самосезира във връзка с изнесени данни за евентуално извършено престъпление по чл. 164 от Наказателния кодекс. Става въпрос за снимка, публикувана в социалните мрежи с надпис: „Нациразходка във Велинград. Къде са прокуратура, полиция, будното гражданство“, както и обява, в която се предлага офроуд разходка с униформи с ретромотоциклет във Велинград.

Снимката бе споделена в профила на бившия народен представител от БСП Борис Цветков и веднага събра гневни коментари на несъгласни с прокламираната реклама. „Изключително грозно!!! Остава да предложат и някое и друго изтезание, та спомена да е съвсем незабравим ...“, пишат възмутени потребители. Ще се проверява доколко изнесените данни са относими към състава на престъпление от общ характер, уточниха от държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

3

edin slep

31.07 2023 в 22:20

Униформите са на вермахта, емблемата с орела и пречупения кръст мисля, че е държавния герб по това време. Сега дали при възстановка трябва да го има и него е въпрос на диспут.

Ако ще гонят хората за униформите на вермахта, да вземат да гонят и разни русороби, които се кичат с червени петолъчки и съветски знамена.

Както се вижда и от аватара ми - комунистическия и национал-социалистическия режим са кръвни братя - кръволоци.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика