Принц Уилям не отиде на панихида на кръстника си крал Константин по лични причини

OFFNews 27 февруари 2024 в 16:02 2552 0

Принц Уилям

Снимка Getty images

Принц Уилям

Принц Уилям неочаквано се отказа от участие в панихидата за покойния бивш гръцки крал Константин, на която трябваше да произнесе слово.

Дворецът Кенсингтън съобщи, че причината за това е "личен въпрос".

Кралица Камила предвождаше членовете на кралското семейство на службата в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

Крал Чарлз III, който се лекува от рак, също не успя да присъства на службата.

Няма повече подробности за "личния въпрос", който е попречил на принца на Уелс да присъства на събитието във вторник сутринта, но кралски източници посочват, че няма причина за тревога.

Съпругата на принц Уилям - Катрин, която се възстановява от коремната операция, извършена миналия месец, продължава да се чувства добре, съобщават от двореца Кенсингтън.

Принцът на Уелс се е обадил на гръцкото кралско семейство тази сутрин, за да съобщи, че няма да може да се присъедини към тях.

С тазгодишната поредица от медицински проблеми, свързани с кралските особи, включително операцията на Катрин и процедурата на краля за простатата, а след това и диагнозата рак, общественият интерес към тяхното здраве беше голям.

Но настроението в двореца е спокойно.

На службата беше почетена паметта на бившия крал Константин, кръстник на Уилям, който почина миналата година. Неговият най-голям син, престолонаследникът Павлос, произнесе словото вместо принц Уилям.

Кралицата беше докарана от замъка Уиндзор до параклиса от XV в. и посрещната от декана на Уиндзор, преподобния Кристофър Коксуърт на Галилейската порта.

Принцеса Анна и принц Андрю бяха сред кралските особи на панихидата, заедно с членове на чуждестранни кралски семейства, които бяха пристигнали в Уиндзор.

Крал Чарлз е бил близък с втория си братовчед Константин, който е първи братовчед и партньор в плаването на покойния херцог на Единбург.

Константин почина на 82-годишна възраст през януари миналата година, десетилетия след като беше свален от трона при военен преврат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика