Партизаните от Атеш обявиха, че са взривили колата на Прилепин

OFFNews 06 май 2023 в 15:21 12835 2

взрив
Мястото на ескплозията

Руското партизанско движение "Атеш" пое отговорност за взривяването на колата на руския пропагандист и краен националист Захар Прилепин. Организацията обяви, че е издирвала боеца от началото на годината.

По-рано днес колата на Прилепин бе взривена след като влезе от територията на Украйна в Русия. Съобщава се, че той е със строшени крака и счупен гръбнак. На място загина шофьорът му - също доброволец в донбаските военни формирования, известен с позивната си "Злият."

"Захар Прилепин беше гаден писател и гаден човек. Той пътуваше с Audi Q7 към роднините си в Нижни Новгород. Но не беше сам, а с изненада на дъното на колата. Изненадата сработи. Захар е в болница", написаха от Атеш в Телеграм канала си.

Поддръжниците на движението "Атеш" по-рано съобщиха, че са изпратили над 5000 текстови съобщения до агенти и руски военни със задачата да ликвидират Прилепин.

Руският писател Захар Прилепин е известен украинофоб, който подкрепя войната на Русия срещу Украйна вече в продължение на девет години. Прилепин взема пряко участие в боевете в Донбас на страната на сепаратистите от ДНР и ЛНР. Името му е в списъка на лицата, застрашаващи националната сигурност на Украйна.

Боецът неведнъж е оправдавал престъпленията на руската армия срещу украинците и е правил украинофобски изявления. През април 2022 г. боецът пътува до окупираната от Русия част на Херсонска област.

А през октомври стана известно, че Руската православна църква и "писателят" Захар Прилепин са получили най-големия грант, отпускан някога в Руската федерация за "помощ за Донбас". Става дума за почти 115 милиона рубли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

PaulPierce

07.05 2023 в 10:06

Пропагандистите карат Ауди Q7 за 100 хил евро, a тези които измират по фронта карат патриотични лади из сибирската тайга....

4638

1

Того

07.05 2023 в 06:15

Гражданската война е спасението на Руzия.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика