Папа Франциск: Комунистите ни откраднаха християнството

OFFNews 08 юли 2014 в 10:36 7189 3

Папа Франциск

"Комунистите са откраднали и присвоили идеята на християнството и посланието на бедността."

Това заяви папа Франциск пред римското издание "Il Messaggero", цитиран от "Independent" и допълни, че "комунистите са откраднали християнското знаме". "Знамето" на бедността е християнско. Бедността е и центъра на госпъла."

77-годишният глава на римокатолическата църква направи коментара си по повод обвиненията към него, че с посланията си за икономически реформи и критики към капитализма е прозвучал като ленинист.

Цитирайки библейски пасажи за нуждата да се помага на бедните, болните и хората в нужда, папата заяви: "Комунистите казват, че това е комунизъм. Сигурно. 20 века по-късно. Така че, когато един комунист говори за тези неща, някой трябва да се изправи и да каже: "Но тогава ти си християнин".

В същото интервю за римския вестник папата разкритикува и глобалната политика, за която каза, че е провалена заради корупция и подкупи.

По думите на папата обществото е "изгнило морално", като това и икономическата криза са причините за ниската раждаемост в Европа.

Папа Франциск добави, че все пак се надява хората да не загубят тяхното щастие, надежда и увереност въпреки трудностите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика