Нетаняху: Мандатът ни е да се бием, а не да спрем по средата

OFFNews 17 декември 2023 в 17:35 1815 1

Бенямин Нетаняху
Бенямин Нетаняху.

Израел отново обяви, че отхвърля призивите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, въпреки нарастращия международен натиск за спиране на военните действия. На този фон се съобщават информации за убити палестинци на Западния бряг на река Йордан, както и за тежка хуманитарна ситуация в северната част на анклава.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че има подкрепата на израелците, за да продължи сухопътната офанзива в Газа, като допълни, че е получил писмо от семейството на войник, убит в боевете.

Нетаняху цитира текста на писмото, в което се казва: "имате мандат да се биете, а не да спрете по средата".

По-рано призиви за незабавно примирие отправиха външният министър на Франция Катрин Колона, която в момента е на посещение в Израел, както и в съвместно изявление на първите дипломати на Обединеното кралство и Германия, които призовават за "устойчиво" прекратяване на огъня.

Израелските сили са убили петима палестинци в бежански лагер на Западния бряг на река Йордан, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от "Франс прес".

Продължават сигналите за влошаващата се хуманитарна обстановка в анклава. Обсадената болница "Аш-Шифа" в северната част на Ивицата Газа беше описана като "кървава баня" от представители на Световната здравна организация. Хуманитарни работници са успели да доставят медицински консумативи в болницата вчера, но здравното заведение все още изпитва остър недостиг на храна и вода.

Междувременно стана ясно, че телевизия "Ал Джазира" подготвя завеждането на съдебно дело в Международния наказателен съд за убийството на един от нейните оператори в Газа, който загина при атака с дрон срещу училище в южната част на Ивицата Газа, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

17.12 2023 в 19:45

Биби има мандат главно да се маха.

Добре че Израел е що-годе читава държава и не всичко зависи от Бащицата.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика