Над 14 500 терористи са убити в Газа, съобщи IDF

Бенямин Нетаняху призова бойците на "Хамас" да се предадат

OFFNews 11 декември 2023 в 08:04 1988 0

Бенямин Нетаняху

Снимка БТА архив

Около 14 500 терористи са били убити в двете най-северни провинции на Газа, според IDF, съобщи Jerusalem post. 

Повече от 3500 цели са били атакувани след временното прекратяване на огъня с Хамас на 1 декември, 

Боевете се подновиха този месец, когато Хамас изстреля ракетен кръг по Израел, слагайки край на една седмица на относително затишие, след като Хамас освободи 105 заложници, израелски жени и деца, както и чужди граждани, от приблизително 240 души, които плени по време на атаката си срещу 7 октомври. Като част от сделката Израел освободи 230 палестински затворници, заподозрени или осъдени за престъпления срещу сигурността. 

Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа казва, че общо около 18 000 палестинци са били убити от началото на войната. 

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху призова бойците на "Хамас" да сложат незабавно оръжие и да се предадат. Според премиера в последните дни е имало редица бойци на ислямистката групировка, които са се предавали на израелските сили в ивицата Газа, усещайки, че е дошло "началото на края" за "Хамас". "Те слагат оръжието си и се предават на нашите героични воини. Да, ще отнеме време. Войната продължава, но това е началото на края на "Хамас", са думите на Нетаняху в прессъобщение, цитирано от АФП. "Имам послание за терористите от "Хамас": Това е краят. Не умирайте за Синуар", заявява още израелският министър-председател, имайки предвид лидера на "Хамас" в ивицата Газа Яхия Синуар, уточнява БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика