Мъж простреля трима души в университет във Флорида

OFFNews 20 ноември 2014 в 12:42 3572 2

Полицейски коли пред библиотеката на университета във Флорида.

Снимка Steven Cannon/Associated Press

Полицейски коли пред библиотеката на университета във Флорида.

Мъж откри стрелба и рани трима души в щатската университетска библиотека във Флорида, след което е бил убит от полицията, съобщи "Ню Йорк таймс".

Когато от ръководството на учебното заведение разбрали за стрелеца, веднага въвели положение на "опасна ситуация" и алармирали цялата зона на университета с телефонно предупреждение студентите и персоналът да намерят прикритие в най-близкото здание, но без да дават повече информация за случващото се.

След като прострелял трима души, мъжът бил намерен от охраната и убит. Все още не се знае кои са ранените и дали има опасност за живота им.

"Униформените му казали да пусне оръжието, но вместо това той е открил огън по тях, в резултат на което те отвърнали и го убили", коментира говорителят на местното полицейско управление.

По време на инцидента полицията е предупредила студентите да стоят далече от вратите и прозорците и да не напускат сградите, в които се намират. "Нямам представа какво може да стане, за да накара някого да направи нещо подобно", коментира второкурсник.

Стрелецът е открил огън около полунощ местно време. Заради наближаващите семестриални изпити библиотеката на университета е била отворена денонощно и вътре е имало студенти.

Университетът е един от най-големите във Флорида с близо 40 000 студенти в 16 различни факултета, разпръснати из столицата на щата Талахаси. Учебното заведение наскоро беше критикувано заради свидетелства за специално внимание по криминални случаи, свързани със спортисти от футболния му отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков