Мъск се подиграва на Зеленски, в Киев са възмутени

OFFNews 02 октомври 2023 в 20:49 9253 15

Илон Мъск

Снимка Getty Images

Илон Мъск

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на собственика на социалната мрежа Х Илон Мъск, в която той се подиграва на президента Володимир Зеленски.

Тази нощ Мъск публикува в Х ироничен фотомонтаж със Зеленски и следния коментар: "Когато са минали пет минути, а ти още не си поискал милиарди долари помощ".

Публикацията на Мъск е във връзка с исканията на украинския президент за оказване на военна и финансова помощ от страна на западните съюзници на Украйна, уточнява БТА.

В Киев публикацията не беше посрещната с възторг. "Всяко мълчание или всяка ирония по отношение на Украйна днес е директно окуражаване на руската пропаганда, която оправдава насилието и разрушенията", заяви Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук също коментира публикацията на Мъск, като направи иронична забележка, че милиардерът се "е опитал да превземе Космоса", но се е посрамил "за пет минути". Така Стефанчук намеква за провала с ракетата на Мъск "Старшип", която експлодира при първото си изстрелване през април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

18

6екеr4о

03.10 2023 в 10:51

Във форума имаме нов субект, който обилно путиняри, нема лошо, ама що си е измислил заглавие с англо-американско окончание на "off", като има такива прекрасни мурзилски имена, например ген. Алексей Николаевич Куропаткин, адмирал Влади́мир Ива́нович Курое́дов, козосъгледвача - дон Кадыров и прочие, и прочие!?!

-529

17

6екеr4о

03.10 2023 в 10:34

Покойният Жорж Ганчев, Царство му Небесно, обичаше да казва, че нямало лоша реклама!

Изцепката на Мъск е може би неуместна, но веднага се сещам за сериала на ББС "Ало, ало" или за съвсем скорощните брутални изяви на албанския премиер Еди Рама (католик между другото), включително и гръмогласната подигравка в централата на ООН с руския представител Василий НеОбезяна, с която по повод на Президент Зеленски го вкара на мечката у бонбониерата!?!

А и като гледам днешните реакции в украинските медии, скечове, мемета и прочие, украинската страна не е останала длъжна на Мъск, добре са го подредили.

Идеята ми е, че наистина ни трябват по-малки дози лицемерие, а и няма смисъл да се ругаем по форумите...

2550

16

alfakentavur

03.10 2023 в 10:00

Постъпката на Мъск е като на неуравновесен тийнейджър.

-1695

15

Mladen Nikoloff

03.10 2023 в 06:06

Гьорче, не знам за Мъск, но тук има само един лабилен човек и това си ти ))
Голямо тригърване е настанало. "Градската десница" шокирана, потресена и пощуряла. Тотален Мелтдаун.
С нетърпение очаква мили и благи думи от брифинга на Пеевски рано сутринта да им успокои душите, че всички ще бъде наред.

Ако Мъск е успял така да тригърне представителите на най-невпечатляващия, нискоинтелигентен и де факто безполезен сегмент на обществото - а именно авъридж кол център оператора от бизнес парка - значи е наистина гениален. Дано продължава така на дейли бейсис )))

Все пак ако можеш да убедиш някой, че Украйна е демокрация и че Киро е умник можеш да ги убедиш всичко. Доказателство за думите ми колко глупави са хората в този форум е че най-вероятно Киро ги е убедил да гласуват за Радев на последните избори (facepalm)


-295

12

Vitorio

03.10 2023 в 00:11

Чувството за хумор е единственото божествено качество у хората и е много жалко когато някой го загуби!
Илон има чувство за хумор, жалкото е че Зеленски го загуби, някой ще каже война е, трагедия е, и не прилича човек да прави смешки, и все пак той е професионален комик!
Този мим е изключително тънко подадена топка, която Зеленски професионално може да я от играе, а има огромна нужда точно от това, особено след гафа с приветстването на Ярослав Хунка в Канадският парламент, което отекна изключително силно в западното общество, особено това което разполага и дава пари!

3251

11

динозавър

02.10 2023 в 23:43

Имах някакво уважение към Мъск. Сега само отвращение. Да се подиграваш , дори основателно на човек, който ръководи държавата си при условия на фашистка агресия. Друг е въпросът, че няма основания за подигравки. Самият Мъск щеше да направи маса глупости в подобна ситуация.

12078

10

edin slep

02.10 2023 в 23:31

Ако има идеи как да се справят без помощ отвън да сподели, този умник

-1395

9

Гьорче2

02.10 2023 в 23:16

Джендо, какво е проектирал този самовлюбен перко късметлийски мошеник, всичко е крадене на идеи и съмнително финансиране, естествено, че като наемеш стотици талантливи инжинери и всякакви специалисти накрая ще постигнеш успех, особено ако държава като Америка ти отпуска МИЛИАРДИ СУБСИДИИ и тн. Бог знае колко пъти са го спасявали от фалит Саудитци, путин и подобни.. Този е невероятно л...но, с извинение на четящите, и се е засилил с над 200 към бездната, времето ще покаже, в противен случай значи Света се е сринал окончателно.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews