Легион Свобода за Русия и РДК: Бягайте от Белгород и Курск, ще ги обстрелваме

OFFNews 13 март 2024 в 15:27 4197 2

легион
Бойци от Легион Свобода за Русия.

Легион "Свобода за Русия", Руският доброволчески корпус (РДК) и Сибирският батальон публикуваха съвместно изявление, в което предупредиха, че ще открият огън по руските градове Белгород и Курск. Трите военни формирования се сражават в редовете на украинската армия и от вчера се намират на територията на Руската федерация.

Във вторник те обявиха, че градчето Тьоткино в Белгородска област е под техен контрол. Тази информация обаче се отрича от властите в Москва, които твърдят, че "терористите" са били избити. Съобщенията от Русия обаче се опровергават от нови видеа, които показват как противниците на Путин са все още на руска територия и водят сражения.

Освен това властите в Белгород отмениха редица развлекателни и културни събития в града поради "опасна ситуация"

В съвместното си изявление трите руски формирования в редовете на ВСУ заявяват, че ще открият огън по военните позиции на руската армия, разположени в Белгород и Курск и призовават мирните граждани да напуснат тези градове.

"Обстрелът на Украйна от територията на Белгород трябва да спре! В тази връзка сме принудени да открием огън по военните позиции, които са разположени в градовете Белгород и Курск. За да се избегнат жертви сред цивилното население, призоваваме всички незабавно да напуснат града. Призоваваме местните власти да запазят живота на хората и да започнат евакуация от градовете Курск и Белгородска област", се казва в изявлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11619

2

Танас

13.03 2024 в 16:55

С добре познатата тактика на блатниците - да позиционират артилерия между жилищни блокове - нищо добро не чака Курск и Белгород. Всякакви прилики с Хамас… са неизбежни.


После били донбили бомбаса 8 лет…

Как па да не си мръднал въобще за над 100 години и да се биеш в мужишките гърди, че си стожер на цивилизацията…

345

1

Джендо Джедев

13.03 2024 в 16:35

Абе рашетата май като цяло си живееха доста по-добре преди шизофренията на Батюшката им да се обостри и да ги вкара в тия дълбоки л@йна, а? Особено пък жителите на Донецк и Луганск - те пък опъват ху@нята вече 10 години... Е, да си ги папкат сега и да им е сладко! :D
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews