И нека силата бъде с мен. Залужни се появи с нашивка на Бебе Йода

OFFNews 21 юни 2023 в 11:46 4455 4

Снимка

Майстор Джедаят Залужни стана герой на стотици мемета, графики и статуси.

Известният със статусите със скрита символика и крипто послания главнокомандващ на ВСУ генерал Валерий Залужни отново пусна на поклонниците си в Украйна и света, като се появи на военно мероприятие с нашивка (шеврон) на гърдите, изобразяваща Бебето Йода. „Let the Power be with me“ (Нека силата бъде с мен) – така по „Междузведни войни“ възприеха посланието на генерала поклонниците му.

Йода беше забелязан на полевата униформа на Залужни в едно от видеосъобщенията в профила на Главнокомандващия във фейсбук. На 19 юни вечерта генералът показа кадри от работата си и съвещание на командването на групите войски, изпълняващи най-сложните задачи по основните направления на фронта. На гърдите му има изображение на „бебето Йода“ или Грогу, персонаж от телевизионния сериал „Мандалорецът“ по мотиви на „Междузвездни войни“

Майстор-джедаят Йода, към чиято раса принадлежи и Грогу, беше централен и ключов герой в оригиналната трилогия на „Междузвездни войни“ и един от най-могъщите джедаи в историята в цялата Вселена.

Украинската публика реагира мигновено на генералското чувство за хумор „Това е толкова миличко, именно миличко, яко и мило едновременно. И толкова човешко, толкова различно от рашистите. Бебе Йода. Нека силата бъде с Вас, Главкоме, и с Украинската войска“, написа в социалните мрежи Ирина Солошенко. Мнозина от потребителите отбелязват, че такава нашивка е трудно да си представи човек върху униформата на руските генерали.

Посланичката на Украйна в САЩ Оксана Маркарова призна, че къщо е фен на „Междузвездни войни“ и предложи на Залужно ново звание за длъжността главнокомондващ на английски – вместо Commander-in-Chief - Jedi-in-Chief. Други се шегуват, че и майстор-джедаят Йода задължително трябва да има шеврон с потрета на Залужни. Появи се и цяла графична серия с пагони за ВСУ – „Майстор Йода, „Йода Лейтенант“, „Йода Майор“ и „Бригаден Йода“.

Художникът Максим Паленко разкри секрета на свалените „Шахеди“ – лови ги Йода. В майтапите и меметата се включиха и западните експертни кръгове, които се вълнуват от войната в Украйна: „Да, ясно е че „Кинжалите“ ги лови Бебе Йода, а не Залужни с голи ръце“, коментира Дженифер Кафарел от Института за изследване на войната. И нека бъде с теб на „йодираната сила“ (вместо йодираната „сил“ - сил на украински е сол, закачка с опаковката на марка готварска сол).

В други фотошопнати изображения новият хранител на Киев вместо княз Владимир е Йода, а визионерската представа за Москва са силуети на горящия кремъл и над една от кулите – Йода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

4

Д-р Мазникуров

21.06 2023 в 19:02

"Дамн Трут-ххх", хайде бе, ето добра новина за теб, ще черпиш :)! Дет'се беше "притеснил" та питаше и настояваше да ти дадели "точното местоположение" на Залужни и Кирило Буданов :)! Добре са си и двамата, виждаш сега, прясна информация, официална - от вчера! Е ами ... извинявай за което, ха-хаа! Хайде иди да удариш една "злобарка" и една метилка, и да се напомпиш с поредната доза кремълски fake :) ...

2550

3

alfakentavur

21.06 2023 в 15:02

Срещите на украинското командване преминават като всички нормални срещи на командване от Античността насам. Събират се пълководци и обсъждат стратегията и тактиката.

Представям си срещите в СССРайха. По-точно липсата на такива. Путлер нарежда "Превземете Бахмут". Следващия по ранг предава нататък. Следващият нататък и т.н. Стига до полевите командири. И те пускат орките със заповед "Превземете Бахмут". И така докато орките не свършат или не бъдат обградени.

-529

2

6екеr4о

21.06 2023 в 14:37

Смях се до сълзи...

Украинците освен горд дух очевидно имат и фантастично чувство за хумор, техните саркастични коментари за мурзилските военни загуби правят на пух и прах цялата кремльовска куришкина пропаганда!!!

3767

1

Име на профила

21.06 2023 в 13:11

https://imgur.com/a/Ea9ziYh

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика