Фатален арест в Париж: Мъж почина, след като получи над 10 удара с електрошок

OFFNews 05 януари 2024 в 20:12 2588 2

Снимка pixabay

30-годишен мъж е починал тази сутрин в парижка болница, където беше приет в четвъртък, след като е получил над 10 токови удара с електрошоков пистолет, докато е арестуван в Монфермей, в северните предградия на Париж, предадоха Франс прес БТА. 

Според първоначалните резултати от разследването, съобщени от прокуратурата в Бобини, шестима полицаи са използвали тейзъри (електрошокови пистолети).

На място са били изпратени 18 полицейски служители, които са се намесили в спречкване в магазин за хранителни стоки в Монфермей, за да арестуват починалия, който е бил "в състояние на превъзбуда" и "агресивен".

След ареста мъжът е бил приет в болница в Париж в кома. В понеделник ще бъде извършена аутопсия.

Според източник първоначално екип от бригадата за борба с престъпността се е намесил след телефонно обаждане от продавача, оплакващ се от заплахи и агресия от страна на мъжа, който впоследствие е дал положителна проба за алкохол. На мястото на инцидента пострадалият се нахвърлил върху полицейските служители, като единият от тях бил ухапан по пръста и ранен в лицето. След това полицаите се обадили за подкрепление.

Прокуратурата съобщи, че шестима от 18-те полицаи, които са се отзовали на инцидента, са използвали своите електрошокови пистолети. Според първоначалното разследване са били произведени около 12 изстрела.

Друг източник твърди, че мъжът е получил два сърдечно-дихателни пристъпа, след което е бил хоспитализиран.

Разследването на действията на полицаите е предадено на Националния полицейски инспекторат. Полицейските служители все още не са разпитани, а в момента се разглеждат записите от камерите за видеонаблюдение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

06.01 2024 в 10:17

нашите не отстъпват, ми направо душат агресивните

345

1

Джендо Джедев

06.01 2024 в 10:13

Тоя ако е някой харабел, пак ще почнат варварщини.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика