Европа се нуждае от 10 години, за да стане готова да се отбранява

Оръжейните складове в момента са празни, заяви шефът на "Райнметал"

OFFNews 13 февруари 2024 в 08:33 2391 15

Армин Папергер

Снимка БТА/АП

Шефът на "Райнметал" Армин Папергер (вдясно на преден план) показва на канцлера Олаф Шолц бъдещия завод за боеприпаси в Долна Саксония

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

В момента оръжейните складове на континента са празни, аргументира се Папергер. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той, допълва БТА. 

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно ще ни трябват минимум 5 до 10 години, за да попълним запасите от боеприпаси", допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

17

Sanata

13.02 2024 в 16:20

Слюнгер, и тук ли мажеш? Все мръсотия, лъжи и негативизъм от твоя страна. Класическата Петербургска школа. Не е задължително да показваш про-руZката си позиция, но е задължително да подкопаваш европейските и съюзнически настроения. Конкретни примери от поста ти: всичките са маскари, в Германия и ЕС въобще само се краде. На Европа не може да се разчита. Тръмп и изолационизмът са нещо добро. Добре ли ти обобщих опорките?

22548

14

dolivo

13.02 2024 в 10:56

сички тез приказки са за стимулиране на мисленето на избирателя, да гласува по-малко за соц.ком.зелено лигльовци, ми по в център дясно.

22548

13

dolivo

13.02 2024 в 10:55

айде айде, за под 1 година Германците се мобилизираха и изградиха газови хъбове, и пазара се нормализира.

За щастие стимула Тръмп, по гнусен и неприятен начин, ще оправи работата.

Ако вика 10 години, значи са 10 месеца с подходящия стимул.

Германската машина е корава, и има още хора , които разбират от ударно имкапествено производство.

345

12

Джендо Джедев

13.02 2024 в 10:17

Люгер,

За жалост май си прав.

-1600

11

Люгер Химарс

13.02 2024 в 10:10

и от тези 10 години 9 са за нищонеправене, изявления по телевизора за пред масите и създаване на планова икономика от ссср тип, не ли?

ах да, забравих още какво имат да правят според тях: замразяване на конфликта в Украйна, но така че да подарят половината на путин. възстановяване на отношенията с расия, че сега сделките под масата като са редуцирани на половина не е така вкусно. Може накрая, ако Кийв е оцелял, Шолц щедро да се съгласи да пратят и няколко ракети Таурус на Украйна, но не повече от няколко, че да не разсърдят путин

345

10

Джендо Джедев

13.02 2024 в 10:05

Спиртосан,

Рашетата определено ги боли, да - бяха си повярвали, че са втората армия в света и ще лапнат Украйна за седмица-две, пък то какво се оказа... ;)

2550

9

alfakentavur

13.02 2024 в 09:58

СССРайхът ще се нуждае от 100 години, за да започне да става нормална държава. След 1000 може и да стане, но не е сигурно.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика