Дясната ръка на Рамзан Кадиров Адам Делимханов ранен на Запорожкия фронт

Чеченецът е депутат в Държавната Дума, вицепремиер в регионалното правителство и е спряган за наследник на чеченския лидер

OFFNews 14 юни 2023 в 14:19 7430 13

Снимка

Адам Делимханов със своя именит роднина Рамзан Кадиров

Вицепремиерът на Чеченската република и дясна ръка на Рамзан Кадиров Адам Делимханов е в неизвестност. Според различни спекулации в Русия и Украйна чеченецът, който е и депутат в Държавната Дума на Русия е убит или ранен в хода на бойни действия на територията на Украйна. Руските парламентаристи потвърждават за раняване на Делимханов, а самият Рамзан Кадиров заяви, че няма връзка с него.

Депутатът от Държавната Дума Адам Делимханов е ранен, но е жив, обяви военният телевизионен канал „Звезда“ с позоваване на долната камара на руския парламент. Руски и украински телеграм канали пишат, че Делимханов е загинал в Запорожка област. Твърденията за гибелта му е опровергал пред свой парламентарен колега лично председателят на Думата Вячеслав Володин. Според РИА Новости Володин бил казал, че е разговарял с Делимханов и той бил "жив и здрав".

В понеделник Адам Делимханов, за когото имаше коментари, че може да стане първи заместник-председател на Думата по въпросите на сигурността, присъства на подписването на договор между Министерството на отбраната с доброволческия отряд на чеченците „Ахмат“.

„Самият аз не мога да се свържа с Адам Делимханов, не се обажда. Моля украинското разузнаване да предостави информация по какво точно място и по какви позиции е бил нанесен удар, за да мога все пак да открия моя СКЪП брат. Възнаграждение обещавам щедро и много моля за съдействие“, написа в телеграм канала си чеченският лидер Рамзан Кадиров. В миналото на няколко пъти Кадиров е споменавал, че Делимханов може да го смени в бъдеще на поста ръководител на Чеченската република. РИА Новости внася тълкуване на коментара на Кадиров, като уточнява, че той е написан с ирония.

Пръв за смъртта на чеченския политик и боец обяви украинският военен кореспондент Кирил Сазоно. „Минус съратника на Кадиров Делимханов. Мина към 200 (товар 200 – обозначение за убитите). Писах вече, че разузнаването на отряд „Бандерлоги“ са много яки. Продължавайте така, момчета, невероятна новина. Убили сте дясната ръка на Кадиров в Приморск, Запорожка област, Делимханов“. Украинската страна твърди, че освен Делимханов са били убити и други приближени на Кадиров и около 200 души от личния състав на „Ахмат“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

12

БотоксПутю

14.06 2023 в 19:14

Коя е булката и кой е жениха от снимката?

210

11

Merc

14.06 2023 в 17:29

Така и така сме на тема Чечня :
Днес е светла дата , дето рушняците всячески опитват да забравят.

14 июня все мировые СМИ облетела сенсация - чеченские муджахиды во главе с Шамилем Басаевым, совершили рейд в глубокий тыл врага и захватили город Буденновск на юге Ставропольского края.

История этого дерзкого диверсионного рейда, описана многократно с различных сторон и точек зрения. С годами кремлевские тролли заполонили сеть домыслами и дезинформацией, однако еще можно найти достаточно объективные описания этих событий и свидетельства очевидцев.

Кратко напомним читателям хронологию событий. Муджахиды, по разным оценкам от 160 до 195 человек, ехали в 3-х закрытых тентом КАМАЗах, сопровождаемые двумя легковыми машинами, переделанные под милицейские.

До самого города Буденновска они беспрепятственно преодолели 52 блокпоста и КПП, утверждая, что в машинах находится «Груз-200»

210

10

Merc

14.06 2023 в 17:25

Из изявлението на малоумния Кремълски сатрап :

.... «Мы попытались прекратить войну, начав войну. Мы вторглись на танках сотнями тысяч своих солдат в чужую страну и ежедневно бомбим её, потому что нас вынудил сделать это Запад в 2014 году и потому что Украину создал Ленин»...

Тоя верно е за психиатрията , както и малоумните му фенове.

-1650

9

ob1

14.06 2023 в 16:32

Ти пък, как ще ги покажат?!?
Стар оркски номер - каквото и да стане все е по план. Вярно, че минава само пред малоумните орки и подлогите им, но то друго не им трябва.
Абе, демнещото - лъскаш ли на днешните снимки от разрушените блокове в Одеса? Или все още не може да го вдигнеш от изтощение след взривяването на язовирите? *****!

2073

8

Johnny B Goode

14.06 2023 в 16:11

Като чух от Проклетата Истина, че контранастъплението не вървяло по план, та се сетих как вече втора година Песков разправя, че тридневната СВО вървяла по плана.

Някой от по-осведомените с плановете (като Проклетата Истина например) да вземе да ги постне тези планове тъдява, че да разберем и ние простосмъртните за какво иде реч.

2073

7

Johnny B Goode

14.06 2023 в 15:51

Конашенко ли каза така за Запорожките поля?

318

5

Valioka

14.06 2023 в 15:09

А-аа, това не се знае... Може и на пръчовете да липсва ... Не прибързвайте с оценките.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика