Чарлз III е диагностициран с рак, но не на простатата

OFFNews 05 февруари 2024 в 20:29 4260 2

Чарлз

Снимка Getty images

Чарлз III и Камила

Бъкингамският дворец съобщи, че крал Чарлз III се лекува от рак.

По време на лечението си той ще продължи да изпълнява церемониални задължения, но ще се въздържа от публични събития.

Според изявление на двореца кралят "остава позитивно настроен към лечението си и очаква с нетърпение да се върне към всичките си публични задължения в пълен обем.

Говорител на 75-годишния крал не разкри вида на рака, който има, но подчерта, че не става въпрос за рак на простатата.

"Негово Величество избра да сподели диагнозата си, за да предотврати спекулации и с надеждата, че може да помогне на общественото разбиране за всички хора по света, които са засегнати от рак", се казва в съобщението на Бъкингамския дворец.

Миналата седмица кралят беше изписан от болница след операция на уголемена простата. Дворецът определи тази патология като незастрашаваща.

Принц Хари е разговарял с крал Чарлз III за диагнозата му рак и ще пътува от Калифорния до Обединеното кралство, за да го види през следващите дни, съобщи Би Би Си.

Премиерът Риши Сунак каза, че цялата страна желае доброто на краля. В пост в Х той пожела на "Негово Величество пълно и бързо възстановяване".

"Не се съмнявам, че той ще се върне към пълната си сила за нула време и знам, че цялата страна му желае успехи", допълни Сунак.

През уикенда Чарлз е бил в имението Сандрингам, като британските медии посочват, че се е завърнал в Лондон, за да започне лечение на рака. Той няма да бъде хоспитализиран за тези процедури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

800

2

д-р Хауссс

07.02 2024 в 15:22

Открит при операция на простатата, но не бил на простатата. Значи на дебело черво или пик. мехур. Ще го оправят човека, да не го мислим...

12078

1

edin slep

06.02 2024 в 02:31

Дано се пооправи и поживее човека, той остаря като принц, дано малко се порадва да е крал ...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика