Буданов: ЧВК Вагнер няма да се върне в Украйна

OFFNews 29 юни 2023 в 18:17 3915 1

Буданов
Кирило Буданов.

Според ръководителя на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов последицата от бунта на Прихожин е, че неговите бойци от ЧВК "Вагнер" вече няма да се бият срещу Украйна.

Също така сред последиците от "бунта на Вагнер" за Украйна значима е компроментацията на руското ръководство, пише "Украинска правда", като се позовава на думите му.

"Имиджът на руското ръководство пострада тежко. За пореден път митът за непоколебимостта на руския режим беше разбит. Бяха нанесени загуби на руските военни и авиация. И още нещо - ЧВК "Вагнер" повече няма да участва в бойни действия на територията на Украйна. А това е най-ефективното подразделение на Руската федерация, което успяваше да постигне успехи независимо от цената им", каза той.

В украинското информационно пространство се разпространяват слухове за заплахата от нападение на ЧВК "Вагнер" от територията на Беларус. Те бяха коментирани от съветника на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк. Той смята, че наемниците всъщност са разформировани. Според него терористичната организация ще бъде разделена на 4 части.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews