Босненци играят Pokemon Go в минни полета

OFFNews 20 юли 2016 в 11:07 4171 2

Организация, занимаваща се с премахването на неизбухнали мини от войната в Босна и Херцеговина, предупреждават играчите на Pokemon Go да не навлизат в минни полета, предава Би Би Си. 

"Получихме информация, че някои потребители на приложението Pokemon GO в Босна отиват на места с риск за мини, търсейки покемони", пише във Фейсбук профила си "Посавина без мина". Организацията приканва хората да спазват табелите, обозначаващи опасните райони. 

Поне 600 души са загинали заради мини от края на войната през 1995 г. Според изчисления неизбухналите устройва са близо 120 хиляди. 

Играта, която кара хората да обикалят реални места в търсене на покемони, се превърна в истински хит, но и доведе до някои инциденти.

18-годишно момче е било убито в Гватемала, докато играе, а второ момче e простреляно. В САЩ двама тинейджъри, търсещи покемони, се разминаха без наранявания, след като собственик на къща ги обърка с крадци и откри огън по колата им. 

Преди седмица говорителят на Владимир Путин излезе с официално изявление, в което предупреди хората, че "покемоните не са причина за посещение на Кремъл, съкровищница на световна култура".

От американски музей, посветен на жертвите на Холокоста, също се презастраховаха като приканиха играчите да го избягват. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

2

mendi

20.07 2016 в 11:40

На това му се вика ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР!!! Всеки който се завре в минно поле, подстанция с 20kV напрежение или в нещо подобно, само за да търси покемони, явно няма с какво да допринесе за умственото и генетично развитие на човашкия вид, така че от биологична гледна точка изчезването му не е голяма загуба.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки