Бърни Сандърс събра 1,8 млн. долара за благотворителност от снимката с ръкавиците

OFFNews 28 януари 2021 в 12:51 2752 0

Събрани са 1,8 млн. долара за благотворителност от продажбата на продукти, щамповани с прочутата снимка на американския сенатор Бърни Сандърс, на която седи на стол с дебело яке, скръстил ръце с плетени ръкавици, предаде АП. 

Снимката е направена на 20 януари по време на церемонията по встъпването в длъжност на президента Джо Байдън и предизвика множество коментари в социалните мрежи

Тениски, пуловери и други продукти бяха пуснати за продажба на сайта на Сандърс на 21 януари. Всички стоки бяха изчерпани в рамките на 30 минути. През уикенда бяха пуснати нови продукти и бяха продадени до понеделник сутринта.

Сандърс заяви, че е доволен и може да помогне на нуждаещите се жители на неговия щат Върмонт.

"Но дори тази сума не може да замени дейността на Конгреса и това, което аз мога да направя във Вашингтон, за да се уверя, че работниците във Върмонт и в цялата страна ще получат подкрепата, от която имат нужда в тази най-тежка криза, през която преминаваме, от времето на Голямата депресия", добави той.

Ръкавиците на Сандърс са изработени от Джен Елис, учителка от начално училище във Върмонт. За нея това е допълнителна работа. Тя изработва ръкавиците от рециклирана вълна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!