Байдън се обяви за хуманитарна пауза във войната между Израел и Хамас

OFFNews 02 ноември 2023 в 07:08 1423 1

Газа

Снимка БТА/АП

Трябва да има хуманитарна "пауза" във войната между Израел и "Хамас", за да се даде време за извеждане на заложниците, заяви американският президент Джо Байдън, цитиран от АП и БТА. 

Израелските сили за сигурност обаче обявиха, че са пробили защитната линия на „Хамас“ в северната част на Ивицата Газа и обхватът на боевете на палестинската територия се разширява. Говорителят на военните Даниел Хагари заяви, че непредъкът е бил постигнат с помощта на координирани удари по земя, въздух и вода. 

Повече от 20 000 ранени все още се намират в ивицата Газа, съобщи организацията "Лекари без граници", цитирана от АФП. Всичките 22-ма нейни чуждестранни служители са успели да напуснат Газа вчера през граничния пункт "Рафа". 

Най-малко 195 палестинци са били убити при израелските нападения срещу бежанския лагер "Джабалия" във вторник и вчера, твърди пресслужбата на ръководеното от "Хамас" правителство, цитирана от Ройтерс. Около 120 души все още са в неизвестност под развалините, а най-малко 777 души са ранени, се казва в изявлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

02.11 2023 в 09:04

То точно затова се стигна до тук, защото Щатите в момента се управляват от безгръбначни мекотели. Втора година се лигавят с Русия, изтърваха арабите и се свиват пред аятоласите. Направо чудо и приказ...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика