Бабата на убития в Париж Наел: Спрете! Не трошете витрините, училищата, автобусите! Майките ходят навън

OFFNews 02 юли 2023 в 18:55 5764 2

Счупените от протестиращи витрини на магазин във Франция

Снимка Getty Images

Счупените от протестиращи витрини на магазин във Франция

Бабата на убития от полицай след гонка с полицията в парижко предградие 17-годишен Наел излезе с призив за прекратяване на все по-ожесточените улични боеве във Франиция, дали повод и за протести в Белгия и Швейцария.

"На хората, които чупят, им казвам: спрете! Не трошете витрините, училищата и автобусите! Спрете, майки се качват на автобусите, майки ходят навън", казва Надя пред BFM TV.

„Те използват Наел като извинение. Искаме всичко да се успокои“, допълва жената от името на семейството и казва, че я боли заради това, че хора са дарявали пари за полицая, който беше уволнен и арестуван, след като застрелва Наел миналия вторник. Но тя е уверена, че служителят ще бъде наказан както би бил всеки друг извършил същото.

„Наел е мъртъв, той е мъртъв. Дъщеря ми е погубена... Тя повече няма живот.“

Жената повтаря призива си за успокояване и за край на бунтовете и добавя: „Не унищожавайте училищата, не унищожавайте автобуси. Има други майки, които се возят в тези автобуси“.

Тя казва, че е "възмутена" от мъжете, които са спрели и убили внука ѝ, но това не означава, че мрази всички останали полицаи.
"За щастие ги има", казва тя и подчертава, че вярва в справедливостта.

Само днес по улиците на Париж бяха арестувани 719 души.

Малко след призива на Надя кметът на Нантер Патрик Жари помоли жителите на града да се вслушат в призива ѝ, да уважат семейството и да прекратят насилието.

"Познавам мъката, която голям брой жители на нашия град споделиха през последните няколко нощи във връзка с преживените събития", пише Жари, цитиран от Би Би Си.

"Искам да благодаря на семейството и близките, които организираха погребението. След тази церемония семейството призовава да се сложи край на насилието. Обръщам се към всички нантерианци да носят това послание", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

03.07 2023 в 08:11

Не разбирам тези безредици организирани от ниско интелигентни същества. Да, убит е един нарушител на закона. Непълнолетен който се е качил на кола, не изпълнява нарежданията на полицай, кара с опасна скорост по улиците на един многомилионен град! Какво да направят полицаите? Да го почерпят?!

22548

1

dolivo

03.07 2023 в 07:37

олигофрените само чакат да скокнат и грабят

сблъсък на културата от гетата, която са си създали

провал на интеграцията на имигрантите във Франция, или нещо друго?

По конспиративните сайтове пък пълно със "информация" за украински снайперисти купени от американското ЦРУ по покривите на Париж стрелящи по хора. Откачиха бе
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews