Андрю Тейт и брат му са арестувани в Румъния

OFFNews 01 януари 1970 в 02:00 1056 0

Снимка БТА/АП

Андрю Тейт и брат му са арестувани в Румъния след европейски заповеди за арест от Обединеното кралство, съобщи Би Би Си. 

Румънската полиция съобщи, че европейските заповеди за арест на двама мъже са издадени от британските власти за сексуални престъпления. Към момента те са задържани за 24 часа.

Предполагаемите престъпления включват и експлоатация на хора във Великобритания, се казва още в съобщението на румънската полиция.

Братята Тейт отхвърлят обвиненията.

Тейт, брат му Тристан и две румънки бяха задържани от органите за борба с организираната престъпност на 29 декември 2022 г., братята обаче отричат да са извършили престъпление. По-късно бяха освободени под домашен арест.

Обвинението твърди, че братята Тейт са набирали жертвите си, като са ги съблазнявали с обещания за сериозна връзка. После обаче момичетата са били отвеждани в имоти в покрайнините на Букурещ и са били сексуално малтретирани. Всичко е било придружавано със заснемане и пускано в съответните сайтове, което според прокуратурата е генерирало огромни печалби. Един от братята е изнасилил жертва през март м. г., когато е започнало разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!