Арестуваните за сводничество братя Тейт освободени под домашен арест

OFFNews 01 април 2023 в 07:49 1624 0

Андрю и Трестан Тейт

Снимка БТА/АП

С решение на апелативния съд в Букурещ

Румънският съд освободи арестуваните за сводничество братя Тейт. Те ще бъдат поставени под домашен арест, след като беше уважено обжалването им, съобщи Ройтерс.

Апелативният съд в Букурещ постанови Андрю Тейт и брат му Тристан, арестувани в края на декември в Румъния по дело за сводничество, да бъдат "незабавно освободени и поставени под домашен арест". Съдът отхвърля предложението на прокуратурата за удължаване на предварителния арест и заменя тази мярка с домашен арест, се казва в съдебното решение, потвърдено пред Франс прес от прокуратурата.

Двамата братя, които твърдят, че са невинни, са в ареста заедно с две румънки - предполагаеми техни съучастнички. По искане на прокуратурата задържането им беше удължавано няколко пъти, за последен път на 22 март.

Двамата са разследвани за предполагаем трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени, включително непълнолетни. Братята, които имат и британско гражданство, отричат всички обвинения.

Андрю Тейт е бивш кикбоксьор с милиони абонати в интернет, където пропагандира мачистки възгледи. Той е отстраняван от няколко социални мрежи заради женомразки коментари.

Акаунтът му в "Туитър", където сега има около 5,4 милиона последователи, беше възстановен, след като социалната мрежа беше купена от милиардера Илон Мъск. Тейт печели добре от мрежите, като дава съвети на мъжете как да забогатеят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!