Адмирал Радакин: В момента руската армия е изключително слаба

Руснаците вече нямат сили да преминат в настъпление, категоричен е командващият британските въоръжени сили

OFFNews 05 юли 2023 в 12:27 6084 1

они Радакин
Адмирал Тони Радакин.

Руската армия е загубила половината от боеспособността си по време на войната в Украйна и на практика вече не може да организира нови настъпателни операции. Това заяви командващият британските въоръжени сили адмирал Тони Радакин, съобщава Financial Times.

"Русия сега е толкова слаба, че няма сили да премине в контранастъпление... Русия е загубила почти половината от боеспособността на армията си. Миналата година те използваха 10 милиона артилерийски снаряда, а в най-добрия случай могат да произведат 1 млн. снаряда годишно. Освен това загубиха 2500 танка, а в най-добрия случай могат да произведат 200 танка годишно", заяви Радакин.

Адмиралът не е съгласен, че контраофанзивата на Украйна напредва бавно. Според него Украйна работи за това да изтощи съвсем противника си.

"Въпросът е как да действаш на фронтова линия, дълга над хиляда километра, за да я превърнеш в по-голям проблем за Русия, отколкото за Украйна? Ето защо виждате, че Украйна се опитва да действа в различни посоки и прави подвеждащи маневри", каза Радакин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1750

1

ob1

05.07 2023 в 14:44

Абе Бисмарк е казал разни неща по повод на орките... русия никога не е толкова слаба, нито толкова силна, колкото изглежда.. или от сорта.
Та в момента извергите са притиснати и понеже са доста малоумни могат да направят велика простотия с АЕЦ-а в Запорожие въпреки, че бяха предупредени. В тоя смисъл смятам, че тактиката на НАТО и свободния свят като цяло е правилна, ако и да ми се иска нацистите да бъдат наритани максимално бързо обратно в блатата...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews