90-годишен секс гуру образова Индия

ОFFNews 22 юли 2014 в 13:10 6430 2

Д-р Махиндер Уатса

Сексуалното образование в Индия е противоречива тема, но има един човек, който е направил повече в тази посока от когото и да било. 90-годишният сексолог д-р Махиндер Уатса води ежедневна секс колонка, като отговаря на многобройни читателски въпроси с необичайна прямота и чувство за хумор. 

Защо страната, дала Кама Сутра на света, има нужда от 90-годишен секс гуру, пита Би Би Си разказвайки историята на д-р Уатса.

Според "учителя" малко от пишещите по темата успяват да не използват сериозен медицински език, затова той лично предпочита да отговаря в по едно духовито изречение, като например:

Въпрос: Преди два дни правих секс с приятелката си без предпазни мерки. За да избегнем забременяване, купихме таблетка за спешна контрацепция, но в разгара го глътнах вместо нея. Може ли да доведе до някакви усложнения?

Отговор: Моля, следващия път използвайте презерватив и внимавайте да не глътнете и него. 

В: Чувал съм, че всяка киселинна субстанция предпазва от бременност. Мога ли да изстискам няколко капки лимон или портокал във вагината на приятелката ми след секс? Ще й навреди ли?

О: Вие да не сте автомат за напитки? Откъде Ви хрумна? Има много лесни и безопасни методи за предпазване от бременност - например използването на презерватив.

В: След като правих секс 4 пъти за ден, на следващия ден се почувствах слаб и за около 5 минути виждах бели петна. Моля, помогнете.

О: Какво очаквате? Мощно "ура" и "Аз съм шампион"?

Докторът получава по около 60 писма дневно и отговаря на всички. През годините е публикувал над 35 000 кратки съвета по читателски въпроси.

Д-р Уатса започва колонката си през 60-те, когато пише за дамско списание. Първоначално давал медицински съвети, свързани с отглеждане на деца, детски болести и пр. Постепенно започнали да пристигат писма от отдалечени райони, в които млади жени разказвали как са насилвани от свои роднини и притеснени питали дали има начин да върнат девствеността си, за да могат да се омъжат. "Това е много важен въпрос в тази част на света", казва докторът. Осъзнал нуждата от сексуално образование на онези, които няма към кого да се обърнат, и започнал да пише съветите си. "Налагаше ми се да ги съветвам да не говорят за това и да не се тревожат, понеже съпрузите им няма да забележат", спомня си сексологът. Днес може да си позволи по-изчерпателни съвети и да обясни например, че девствеността може да се загуби и неволно - при физическо усилие или мастурбация например, но в онези времена не можел да си помисли да напише нещо толкова конкретно.

Не е чудно, че по-късно той си създава собствена асоциация и съвет за семейно планиране.

Днес Махиндер Уатса все още получава писма по темата "Това ме разгневява", казва той. "За съжаление, този проблем все още е много широко разпространен." Скастря всички мъже, които му пишат, за да отхвърли съмненията върху девствеността на партньорката им:

В: Семейството ми иска да се оженя. Как мога да се уверя, че момичето е девствено?

О: Предлагам да не се жените. Ако не наемете детективи, няма как да сте сигурен. Спестете мнителността си на горкото момиче.

В: С приятелката ми сме на 22 години. Преди няколко месеца правихме секс, но тя не прокърви. Как да разбера дали е девствена. Моля помогнете. Объркан съм.

О: В това ли се състои любовта Ви към момичето? Вие сте подозрителен човек. Не сте ли чувал, че хименът може да е разкъсан и при други обстоятелства, например при спортуване?

Колонката Ask the Sexpert във вестник Mumbai Mirror (Питайте секс-перта) стартира преди 10 години, когато Уатса е на 80. Тя е първата в индийски всекидневник, която директно засяга темата за секса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика