Кризата в Русия удря по легионерите

OFFNews 03 ноември 2016 в 15:32 2670 0

Русия се намира в икономическа криза и въпреки пропагандата в обратна посока, това не може да се крие вечно.

Поредният признак за това стана предложението, направено от трибуната на Думата спортните фенове да събират сами пари за привличането на чужденци. Автор на екзотичната идея стана заместник председателят на фракцията "Справедлива Русия" Олег Нилов.

"Отдавна трябваше да се свали от плещите на бюджета задължението да се плащат милиарди за закупуването на легионери - футболисти и хокеисти.

Към днешна дата 80 процента от финансирането на спортните клубове идва от бюджетни организации, а спонсори са държавни фирми и корпорации, които отново са на бюджетна издръжка. Трябва да се сложи край на това разхищение.

Нека феновете сами да събират пари за закупуването на тези чуждестранни майстори. Колкото съберат, толкото и ще играят", заяви Нилов от трибуната.

С налагането на санкциите на Русия това е втора ограничителна мярка. Първо беше въведен лимит на легионерите във футбола. Мярката вече дава отрицателен резултат. Не беше далеч времето, когато Русия щедро пилееше пари по спортни прояви. Само за олимпийските игри в Сочи бяха похарчени 50 милиарда евро, а се задава и световно по футбол, което също глътна немалко пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша