Ивет Лалова: Допинг скандалът в Русия е шамар за всички честни спортисти

OFFNews 12 ноември 2015 в 20:51 6515 2

Ивет Лалова. Снимка: http://eu-bloger.eu

"Допинг скандалът в Русия е шамар за всички честни спортисти. Всичко става много нечестно за тези, които са играли по правилата", заяви Ивет Лалова по повод разкритията за употреба на забранени стимуланти от руски лекоатлети, цитирана от Нова ТВ.

"Разкритията за употреба и прикриване на отстрана на руските състезатели поставят под съмнение всичко случило се в леката атлетика", каза още най-добрата българска спринтьорка.

Лалова стана посланик на кампанията "Открито за диабета", организирана по повод Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември.

Днес темата коментира и министърът на спорта в Русия Виталий Мутко. Пред руските медии той заяви, че Русия няма да бойкотира Олимпиадата в Рио де Жанейро догодина.

Мутко прехвърли вината за скандала върху Великобритания:

"В момента те нанасят удари върху себе си. Всеки атлет, който успя да влезе в Топ 3, бе тестван обстойно от британци. Причината за разразилия се скандал е нашият имидж. Очевидно не се харесва фактът, че успяхме да се завърнем и да сме в борбата за челните позиции. Още ме питат и как станахме номер 1 в Сочи, а аз отговарям, че човек не трябва да спира да работи.", каза спортният министър на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика