Италия излъга Швеция и е на 1/8-финал

Късен гол на Едер носи втори успех на "скуадра адзура" на Евро 2016

OFFNEWS 17 юни 2016 в 17:40 4572 0

Италия излъга Швеция с 1:0 к късен гол на Едер в дербито на предварителна група Е на Евро 2016 и постигна втора победа в турнира, с която на практика си осигури място на 1/8-финалите. Двубоят в Тулуза вървеше към второ нулево реми след Германия - Полша от предната вечер, но не така мислеха футболистите на Антонио Конте, които се превръщат в приятната изненада на турнира.

Десет минути преди края удар на Марко Пароло с глава след центриране на Емануеле Джакерини срещна напречната греда. Това беше и първата реална ситуация за гол в двубоя. Минута преди края на редовното време "скуадра адзура" нанесе своя смъртоносен удар. Нападателят Едер се разходи сред шведската отбрана и с плътен удар от границата на наказателното поле отбеляза единствения гол.

В края на мача шведите претендираха за дузпа, но унгарският рефер Виктор Касай не се поддаде. Така Швеция стана вторият 1/8-финалист на Евро 2016 след домакина Франция. Швеция пък трябва да се справи с Белгия в последния си мач, ако иска да продължи участието си в надпреварата. В другия мач от групата Белгия и Ейре играят утре от 16 ч. в Бордо. В класирането води Италия с 6 точки, Ейре и Швеция имат по 1, а Белгия е без актив.

Италия - Швеция 1:0
1:0 - Едер (89)

ИТАЛИЯ: Буфон - Бардзали, Бонучи, Киелини - Флоренци (85-Стураро), Пароло, Де Роси (74-Мота), Джакерини, Кандрева - Пеле (60-Дзадза), Едер.

ШВЕЦИЯ: Исаксон - Йохансон, Линдельоф, Гранквист, Олсон - Ларсон, Екдал (79-Левицки), Калстрьом, Форсберг (79-Дурмаз)- Ибрахимович, Гуидети (85-Берг).

Жълти картони: Даниеле де Роси (И)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews