Франция притеснена за ЕВРО 2016 - турнирът е под въпрос

OFFNews 14 ноември 2015 в 20:11 3933 1

Привърженици след злополучната контролна среща между Франция и Германия снощи, спечелена с 2-0 от домакините. Снимка: BPI/REX Shutterstock

Президентът на Френската футбола федерация Ноел Льо Грае заяви, че той и колегите му са сериозно притеснени относно провеждането на ЕВРО 2016, съобщи The Telegraph.

По програма турнирът във Франция трябва да започне на 10 юни догодина. Снощи френската столица претърпя няколко атентата, единият от които на вход на националния стадион на "петлите" "Стад дьо Франс" по време на приятелската среща между Франция и Германия. При тази атака загинаха трима души, а общият брой на убитите е 128, ранените са около 300.

Мачът снощи все пак се доигра, за да не се всява паника у зрителите на стадиона. След края му от съображения за сигурност те не бяха допуснати да излязат от входовете на съоръжението, за да не станат "мишена" на атентаторите.

"Бяха взети много предохранителни мерки, но всички видяхме, че терористите могат да ударят във всеки един момент. Имахме някакви опасения за Евро 2016, но вече сме сериозно притеснени за провеждането му. В момента обаче не искам да мисля за това. Нека се помолим за семействата на загиналите", заяви Ноел Льо Грае.

Притеснение относно провеждането на Евро 2016 изразиха също много от германските и френските медии. 

За първи път европейските финали ще се проведат във формат с 24 отбора. Първенството във Франция ще продължи точно 1 месец - до 10 юли 2016 годигна, а на "Стад дьо Франс" в Париж ще се изиграят и мачът на откриването, и финалът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки