Джак Сок взе реванш от Григор Димитров на "Ролан Гарос"

OFFNews 26 май 2015 в 20:10 3612 0

Григор Димитров отпадна от "Ролан Гарос" още в първия кръг след загуба от Джак Сок.

24-годишният хасковлия загуби от 37-ия в света американец с 6(7):7, 2:6, 3:6 по-малко от два часа игра.

Първият сет започна с размяна на сервис геймове. В шестия българинът имаше шанс за пробив, който не успя да реализира. Осмият също можеше да му донесе предимство, но това отново не се случи. 24-годишният хасковлия взе гейма си, давайки само точка на съперника си и завършвайки го с ас. До пробив в този сет така и не се стигна – Григор Димитров пропусна четири шанса, Сок – 3, и резултатът беше решен в тайбрек. В него Сок първи достигна до сетбол, който бе спасен от Димитров. Втория път обаче 22-годишният американец обаче не пропусна и спечели тайбрека и сета.

Американецът заигра още по-силно във втория сет, а играта на българина буквално се срина. Сок беше на път да пробие Григор още в първия му сервис гейм, но Григор успя да го задържи. Той пропусна да пробие Сок в следващия гейм, но Сок не пропусна шансовете си. Той проби два пъти Димитров и сетът завърши след 30 минути с 6:2.
Третият сет започна кошмарно за Григор, който правеше грешка след грешка и беше пробит още в първия си сервис гейм, като беше на път да го загуби на нула. Четвъртият гейм в сета бе първият, спечелен от Димитров. Резултатът беше 3:1 за Сок.

Сок и Димитров са играли веднъж досега – през октомври 2014 г. в Стокхолм. Тогава Григор спечели след обрат в трисетов мач при загубен първи сет.

Миналата година Григор Димитров също отпадна в първия кръг на "Ролан Гарос" след загуба от Иво Карлович.

При жените и двете българки в турнира преминаха успешно първия кръг.

Днес Сесил Каратанчева, която започна от квалификациите, отстрани бившата №1 в света Йелена Янкович с 6:3, 6:4. Сръбкинята беше поставена под №25 в основната схема.

Ден по-рано Цветана Пиронкова се справи с поставената под №22 чехкиня Барбора Стрицова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки