България има всички условия да бъде домакин на зимна младежка олимпиада

OFFNews 14 февруари 2016 в 17:01 4709 3

Снимка bgolympic.org

Белчо Горанов

България има всички условия да проведе зимни олимпийски младежки игри, смята генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов, който е водач българската делегация на зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер.

"Ние сме със средно голяма делегация тук в Лилехамер. На Първите игри преди 4 години в Инсбрук бяхме с 11 човека, сега сме с 12. Надявам се, нашите момчета и момичета да се представят подобаващо. Започнаха малко колебливо, но за сметка на това всеки един от тях осъзна, че това е едно състезание, че това е трупане на опит и че най-важното е просто да направят това, за което са се готвили", каза Горанов.

Според природните дадености на София по нищо не отстъпват на тези на Лилехамер.

"Ние също имаме своите чудесни възможности и с малко усилия и средства бихме могли да станем домакини на едно чудесно спортно събитие, каквито са Младежките олимпийски игри. У нас засега сме замразили идеята си за кандидатура, но в никакъв случай не сме се отказали", каза още той.

По думите на Горанов страната ни е била домакин на толкова големи спортни състезания и събития и с нужните финансови средства бихме могли да проведем на ниво такива игри.

"Разбира се, необходимо да се състои една дискусия, но не сме се отказали от тази идея, в постоянни контакти сме със зимните федерации, знаем какви са нашите възможности, какво е необходимо и какво трябва да се направи. Нас ни спират чисто финансовият аспект и онази част от обществото, която смята, че това би навредило на природните ни дадености. Но от нас и най-малко зависи всичко", добави той.

Горанов подчерта, че се надява в най-скоро време тази идея отново да тръгне. "Като се приберем в България ще бъде направен анализ на представянето ни тук и ще се съберем с президентите на федерациите ни, за да започнем евентуално тази кампания отначало," заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика