За Турция най-важното е в България да бъде създадено стабилно правителство

OFFNews 13 април 2023 в 22:51 3701 1

Мевлют Чавушоглу

Снимка dps.bg

Мевлют Чавушоглу

"Нашето приятелство с България не зависи от това кой е на власт. За нас най-важното е в България да бъде създадено стабилно правителство. Ние не бихме се намесили във вътрешните работи на страната, но през последните 2 години 5 пъти бяха проведени избори. Създаването на стабилно правителство ще бъде добре за целия регион".

Това заяви пред БНТ турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, който посети България за вечерята ифтар.

Знаете, че и на Балканите има противоречия. Всички сме потърпевши от последствията, които донесе войната. И не само ние, а целият свят. Затова и с откриването на Народното събрание пожелаваме успех на всички политически партии по отношение на съставянето на правителство, каза Чавушоглу.

"България и Турция имат отлични отношения - ние сме съседи и съюзници и развиваме сътрудничество на всяко едно ниво. Имаме общи позиции и сме солидарни по различни теми като миграцията. Ние също бяхме близо до България, например по време на COVID пандемията. Знаете също така, преживяваме енергийна криза заради войната в Украйна и подписването на споразумението между "Булгаргаз" и "Ботаж" беше израз на нашето приятелство. Така в този труден момент, увеличавайки капацитета на природния газ, който идва от Азербайджан, искаме да помогнем на България и другите приятелски държави. От друга страна, в Турция имаме и 5 терминала за втечнен газ" - заяви още Мевлют Чавушоглу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки