Външният министър остава на поста си, докато Радев не го освободи с указ

OFFNews 19 април 2024 в 16:58 914 0

Стефан Димитров

Снимка МВнР

Стефан Димитров

Оставам министър до указ на президента за моето освобождаване, заяви служебният министър на външните работи Стефан Димитров.

Той твърди, че комуникацията му със служебния премиер Димитър Главчев започва да се подобрява.

Ще повторя това, което е казал премиерът: вече има диалог, диалогът е възстановен. От това как този диалог ще протича между нас ще зависи моето решение по отношение на задачите и отговорностите, които съм поел в момента, воден единствено от тази идея - да помогна, доколкото мога, в две основни неща. Първото - провеждането на честни избори в чужбина, осигуряването на условията за това. И второто - осигуряването на нормалното функциониране на МВнР. Ако преценя и видя, че това не може да се спази, аз ще съм този, който ще помоли да бъде освободен, каза Димитров.

Служебният министър на външните работи твърди, че няма никаква промяна на българската позиция по отношение на Украйна или на конфликта между Израел и Иран.

Той каза още, че срещата с помощник-секретая на НАТО Джеймс О' Брайън никога не е била отменяна и се е състояла в присъствието на американския посланик.

Не мисля, че някой може да ми упражни натиск да се видя с г-н О' Брайън. Срещата се проведе, един час, в много добра атмосфера, обменихме много партньорски опит с американската страна, на срещата присъстваше и посланикът на САЩ, заяви Стефан Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки