Валери Симеонов поиска кабинет с всички партии

ПФ същи би участвал с експерти

Нели Чолашка 29 октомври 2014 в 12:24 2011 3

Валери Симеонов

"Кои партии ще участват в правителството зависи от мандатоносителя. Аз го виждам, защо не и в по-широк състав. Няма лошо хора, които са представени от други партии и са експерти, може от БСП, от АБВ, ББЦ. Няма лошо да има и техни представители".

Това съобщи съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в кулоарите на парламента.

Реформаторският блок постави условие вчера за участие в правителството, само ако се включи и ПФ и предложи трипартийни консултации ГЕРБ-РБ-ПФ.

Симеонов каза, че все още не е получил покана за трипартийни или двупартийни разговори. Той отново обяви, че Патриотичният фронт би участвал в правителство само с експерти, не с политически фигури. 

Според него е въпрос на дни да бъде формиран кабинет, като преди това бъде подписана програма.

Симеонов каза още, че не мисли, че отношенията между ПФ и ГЕРБ са влошени, след като вчера Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за кабинет е коалиция ГЕРБ-Реформаторски блок.

„Вчера имахме преговори и на тях всичко беше много позитивно, бих казал много конструктивно и се обединихме около няколко общи позиции, които г-н Борисов изказа после на трибуната”, посочи той.

Съпредседателят на ПФ отказа да коментира поведението на РБ и факта дали не извиват ръцете на ГЕРБ, за да получат повече министерства.

Той заяви още, че коалицията няма да остъпи от програмата си, която предвижда възстановяването на ракети "земя-земя" по Южната граница на България, изпити по български за децата в предучилищна възраст и др.

Валери Симеонов отрече слуха, че вчера вечерта представители на Патриотичния фронт са се срещали с Бойко Борисов.

ПФ ще настоява като приоритет да бъде променен "неработещия и вреден" Изборен кодекс, като се върви към задължително гласуване, както и за пълен одит в енергетиката с оглед замразяването и евентуалното намаляване цената на тока.

Няма да остъпят и от настояването да се направи всичко възможно за оздравяване на КТБ. Тя може да предизвика такава банкова криза, че да ни се завие свят, уточни Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки