Вълчев: ДСБ направиха политическа грешка

"Дори в детските приказки юнакът се бори с ламята. Не се бори с двете й глави, а с третата да се целува"

OFFNews 10 януари 2016 в 12:42 6406 15

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

„Трябва да направим опит да убедим нашите колеги от ДСБ, че имат крайна позиция. Аз съм сигурен, че по време на празниците те са разбрали, че направиха политическа грешка. Поставиха останалите партии в положението да се оправдаваме, че много искаме да сме във властта”, заяви проф. Даниел Вълчев в интервю за bTV.

Лидерът на партията Радан Кънев обяви, че излиза в опозиция след оставката на правосъдния министър Христо Иванов, подадена заради отхвърлената конституционна реформа от Народното събрание.

Вълчев, бе категоричен, че нито ДСБ, нито друга партия в Реформаторския блок е в опозиция:

"Нищо не се е случило. Абсолютно не приемаме, че някоя от партиите в Реформаторския блок е в опозиция. Да си в опозиция означава да не участваш в управлението", заяви Вълчев и напомни, че петимата министри на РБ продължават да са министри: Петър Москов, Меглена Кунева, Тодор Танев, Николай Ненчев, Божидар Лукарски.

Една партия напуска управлението, като изтегля своите представители в управлението, заяви Вълчев и след въпрос за отказа на Петър Москов да напусне поста министър на здравеопазването, въпреки призива на Радан Кънев да го направи, отговори:

"Съгласете се, че дори в детските приказки юнакът се бори с ламята. Той не се бори с двете глави на ламята, а с третата да се целува в почивките. Извинявайте, но това ми се струва много особено.

"С изненада констатирам, че на всеки два-три месеца някой чете заупокойна молитва на Реформаторския блок, но той не само че не се разрушава, но от избор на избор, верно не расте като Иванушка глупака от руската народна приказка не с дни, а  с часове, но все пак има една тенденция, която е по-скоро положителна. Включително на местните избори, напук на мнозина, ние се представихме достатъчно добре", каза още Вълчев.

Уверявам ви, че коалиция с ГЕРБ не е проста работа. Да правиш реформи в България също не е проста работа, каза още Вълчев. Той обясни, че до края на месеца ще бъде подписано в управляващата коалиция актуализирано коалиционно споразумение и то ще предвижда какво точно ще се случи във всяка област и срещи на всеки 6 месеца, на което ще се отчита свършеното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews