Транспортното министерство върна стария шеф на пристанище Бургас

Offnews 27 август 2014 в 10:15 4095 1

Диян Димов

Снимка flagman.bg

Старият директор на държавното дружество "Пристанище Бургас" Диян Димов е върнат отново на поста. Той беше назначен за изпълнителен директор на порта в мандата на ГЕРБ през периода 2010-2013 година. 

От Транспортното министерство вчера мотивират връщането му на поста с добрите резултати при управлението му. Като шеф на порта той заварил дружеството с 13 млн. лв. загуба, но вследствие на дружеството подобрява значително финансовия си резултат и до средата на 2013 г. то реализира печалба от 5 млн. лв. 

През този период пристанището бележи и сериозен ръст на обработените товари, като само за 2011 г. той е 13 % спрямо предходната година. През първите шест месеца на 2013 г., когато той все още е бил на поста изпълнителен директор, са обработени близо 80% от товарите за цялата година.

От юли 2013 г. до днес пристанището показва влошено финансово състояние, като от началото на 2014 г. досега порта постига едва 176 хил. лв. печалба.

Основна задача на новия изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” ЕАД, е да работи активно за подобряване на финансово-икономическите показатели на дружеството, съобщават от министерството.

Димов има повече от 25 години стаж на Пристанище Бургас, като през този период е заемал различни длъжности. От 1988 г. е началник на отдел „Анализ, статистика и труд“, след това през 2003 г. става заместник-ръководител на терминал „Насипни товари“. През 2009 г. е назначен за директор на дирекция „Експлоатация“ в порта, а в периода от 2010 г. до юли 2013 г. заема поста изпълнителен директор на пристанището.

Димов беше свален от поста при правителството на Пламен Орешарски. Тогавашният министър на транспорта Данаил Папазов върна бившият директор на пристанище Бургас Аргир Бояджиев, който е член на областния съвет на БСП, като председател на борда на директорите на дружеството. Младият социалист Николай Тишев пък беше назначен за директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика