Томислав Дончев: Дали системният натиск от президента не е, за да се стигне до блокаж на държавата

OFFNews 07 ноември 2020 в 10:04 3140 3

"Дали системният натиск, включително и институционалният, от президентството не е бил да се стигне до тотален блокаж на държавата? Невъзможност да се предприемат мерки, понеже държавата няма бюджет и естествено да се обвинят управлявалите преди това за ситуацията."

Риторичният въпрос зададе вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

Според него спокойствие в обществото няма да се получи, ако правителството подаде оставка под натиска на протестите. "Не мисля, че това щеше да стане. Има разделителни линии в обществото, но те не са прекарани от нас .Оставката щеше да смени едни недоволни хора с други недоволни хора", посочи Дончев.

Той бе категоричен, че бюджетът не е предизборен, той е "фокусиран да се справим максимално с кризата". "ГЕРБ може да управлява и след пролетта на 2021 г., така че може и ние да работим с него", предположи вицето. 

"След парламентарните избори трудно си представям коалиционен формат, по-различен от сегашния, и тези, които исторически сме имали", каза още  Томислав Дончев. Според него съвместно управление с БСП и ДПС твърдо е невъзможно, "а за формацията на Слави Трифонов не се знае нищо, за да има мнение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

606

3

order

11.11 2020 в 11:15

https://mobile.frognews.bg/article/206255/.........
"В съзвездието Томислав свети мъдростта на чиновника натегач, светят мъглявините на провинциалния ум, случайно видял столица и власт."

6589

2

stanimir_13

07.11 2020 в 16:06

Стига бе! Все президента виновен. Не ви стига акъла на всички там събрани пуяци, мисирки и калинки, че само с ядене не става!

2900

1

Руми Лазарова

07.11 2020 в 13:11

Господин Дончев, съзнаваме тежката ви задача да отстоявате интересите на премиера КОЛКОТО си можете. Не ви се удава, както и на другите ПКП, мисирки и т.н. За нас, обикновените хора е очевАдно как премиерът не прие президента още при внушителната му победа с 67% над мамата на нацията. И започна - ревност, завист, злоба. Нареждане - искам всяка вечер да го злепоставяте. НЕЩО такова Радев да е изказвал???? И понеже боко не успя да го "прикотка в зайчарника си", тоест в схемата на мафията, а пък и Радев произнася НА ГЛАС какво мисли, поръча на подопечните си да сипят лъжи, огън и жупел спещу Радев. НАЙ-ярко доказателство беше, че ГОЛЕМИТЕ протести в България започнаха на 9 юли, когато тежка жандармерия нахлу незаконно в президенството. Дали може нещо такова да се случи в МС??? Всяко зло за добро. Започнаха небивали протести на младите хора (към които се присъединиха и възрастни), които казват ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ? И няма да ПРОДЪЛЖАВА! ТАКА че системният провокатор е борисов.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews