Цацаров: Големите критици на прокуратурата са взимали кеш от КТБ

OFFNews 05 септември 2014 в 19:19 7753 16

Главният прокурор Сотир Цацаров каза в интервю пред БНТ, че "най-големите критици на прокуратурата са получавали пари кеш от КТБ".

Цацаров нарича Иван Костов "лабораторен експерт".

Преди да бъда наречен PR на банката, бях наречен основен дестабилизатор на банката. Така че полюсът на общественото мнение – или по-точно на мнението на много хора, които по един или друг начин са свързани с банката, е разнопосочен. Малко или много той се диктува от техните интереси. Не сме изправени пред нормална ситуация, не сме изправени пред ситуация, при която една банка загива или потъва поради рисковете на банкирането, рисковете на финансовия пазар, икономическата криза и т.н. Изправени сме пред една банка, която е била създадена и работила с практики, които са доста различни и противоречиви от нормалното банково дело. Не го казвам аз това, нямам претенциите, че съм банков специалист. Нека Ви цитирам Стив Ханке, мисля, че той го каза на 17 август в интервюто си пред националното радио: „Това не е нормално банкиране“. Е, като не е нормално банкиране, закриляно от държавата, и е било закриляно от държавата, сега не можем да кажем на хората образно казано - „дотук, спасявайте се“, заяви главният прокурор.

Аз не мисля, че върхът на тази пирамида е само Цветан Василев. Върхът на тази пирамида е Василев и всички хора, които в продължение на годините са създавали благоприятната среда за развитие на това – пак наречено от въпросния професор – ненормално банкиране, били са толерирани от тази среда и още нещо – получавали са изключетелно сериозни облаги от тази среда. Смея да кажа, че не малка част от хората, които изрекоха много тежки думи срещу работата на прокуратурата, са хора, които са ползвали не просто продуктите от банкирането, а са ползвали пари в брой, коментира още Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика