Студентите с постоянен адрес в друг град ще могат да гласуват само с книжка

До 20 март се подават заявления за гласуване по настоящ адрес

Георги А. Ангелов 16 февруари 2021 в 17:20 9153 0

Студентите, които са с постоянен адрес в друго населено място, могат да гласуват на 4 април в секция по избор в града, в който се обучават, информираха от ЦИК. Те трябва да представят документ за самоличност, заверена студентска книжка и декларация по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

Избиратели, които са попълнили заявление за гласуване в чужбина, но са в България, също ще могат да гласуват в секцията си по постоянен адрес в страната, след като попълнят декларация, предоставена им на място.

Тези, които имат постоянен и настоящ адрес в две различни населени места в страната и искат да гласуват по настоящ адрес, трябва да подадат заявление за вписване в избирателния списък по настоящия адрес не по-късно от 20 март. Заявлението се подава в общината по настоящия адрес. Възможно е да се подаде електронно заявление през интернет страницата на съответната община.

След вписването в избирателния списък по настоящия адрес, заличаването от списъка по постоянния адрес става автоматично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика