Станишев призова БСП да опровергае негативните сценарии за партията

ОFFNews 07 май 2016 в 13:25 3847 3

Снимка Сергей Антонов

Евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев призова БСП да опровергае негативните сценарии за бъдещето на партията.

"Предлагам още сега да се обединим около това да опровергаем лошите пророци и негативните сценарии за БСП. Това е наша отговорност не само пред левите избиратели, но и пред българската държава, защото тя отчаяно се нуждае от волята на този конгрес за силна БСП като ясна и категорична опозиция, като алтернатива на дясното статукво", каза Станишев по време на 49-тия конгрес на партията.

Той коментира, че в БСП се хвърля прекалено много енергия "за вътрешни битки". "Създаваме изкуствени линии между себе си", каза той и подчерта, че първо партията трябва да се оправи, а после да има претенции да оправя държавата.

Според него е време да се мине към алтернативност за развитието на България. 

По думите му, за да може БСП да изпълни мисията си, е необходимо да отговори на три условия - да излъчва самочувствие, да бъде единна и да използва целия си капацитет, както и да има готовност за диалог с всички, които споделят вижданият им за промяна.

"БСП винаги е печелила допълнително доверие, когато е била отворена и е търсила партньори. Трябва да бъдем активни в диалога", допълни Станишев.

По думите му днешната отговорност на конгреса е голяма -да избере ново ръководство и политики. "Трябва да дадем перспектива за хората от левицата", каза още Станишев.

Станишев каза още, че предстоящите избори не са предрешени, а БСП трябва да предложи силни кандидатури за президент и вицепрезидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

3

ОФчар

07.05 2016 в 16:13

То СерГЕЙ толкова си може ;)

13249

2

лекар

07.05 2016 в 14:58

по скромното ми мнение, паметник му е малко на станишко. няма друг, допринесъл толкова за катастрофата на потомствената червена банда.

11300

1

Танг

07.05 2016 в 13:50

Не разбирам, защо ни занимавате с някакива сбирка на дръгливи ПЕСове въобще? Такива има във всеки квартал до всеки блок. Лустрация и кастрация, за не хвърчат бълхи и други зарази, иначе тия политически, московски трупове са отдавна безинтересни и доста незначителни.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews