Срещата Борисов - Плевнелиев не определи нов главен секретар на МВР и шеф на ДАНС

OFFNews 06 март 2015 в 18:10 3096 0

Снимка: БГНЕС

След едночасовата среща между Бойко Борисов и Росен Плевнелиев, Борисов не коментира пред журналисти дали двамата са стигнали до консенсусни предложения за нов главен секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР) и шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), след като двамата титуляри днес подадоха оставка.

Според промените в закона за МВР двете назначения стават с указ на държавния глава. След разговора премиерът пропусна журналистическите въпроси и се качи в служебния си автомобил.

Според прессъобщението от прессекретариата на президента на срещата би трябвало да са обсъдени приоритетите и реформите, които правителството смята да направи през тази година. В прессъобщението още се казва, че министър-председателят е обсъдил с държавния глава стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, реформата в сектор „Енергетика“ и работата по промени в Закона за енергийната ефективност.

Още в следващите дни конкретна реализация би трябвало да намери постигнатият на Консултативния съвет за национална сигурност при президента политически консенсус за завършване на реформата в сектор „Сигурност“ чрез пакет от четири законопроекта, е информирал още министър-председателят.

Президентът и премиерът са се обединили около позицията за максимално ускоряване на проектите с европейско финансиране в рамките на приключващия програмен период 2007-2013 г. и за силен старт на новия програмен период до 2020 г.

По-рано днес Росен Плевнелиев имаше и среща с Цветан Цветанов - председател на парламентарната група на ГЕРБ и по този начин приключи и месецът на политическите консултации. Очаква се президентът да обобщи резултатите в края на март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика