София грейна в цветовете на Украйна (галерия)

OFFNews 24 февруари 2024 в 20:06 3459 2

НС

Снимка БГНЕС

НС в цветовете на България и Украйна

Сградите на Народното събрание, Министерския съвет и Столична община бяха осветени тази вечер в жълто и синьо - цветовете на украинския флаг, по повод навършването на две години от нахлуването на руската армия в Украйна.

Мирно шествие за свобода за Украйна се провежда тази вечер в центъра на столицата - в пространството между пл. "Народно събрание" и президентството.

Граждани се събраха да изразят солидарност с украинската държави, а бежанци от войната - благодарност, че България им е подала ръка.

Снимка: БГНЕС

Шествието започна към 17 пред сградата на президентството.

Стотици хора дойдоха да демонстрират подкрепа за украинския народ. Представители на украински организации излязоха пред множеството и благодариха, че страната е приела хиляди майки, деца и бежанци от войната. Те призоваха властите да изпратят бързо необходимата военна помощ на украинската армия.

Шествие под наслов "Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години ЗАЕДНО и до победата на Украйна" пое към Народното събрание и достигна до Орлов мост.

Шествия в подкрепа на Украйна днес се проведоха и в Бургас и Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

110

3

Перпендикуляр

25.02 2024 в 09:41

По стара българска традиция чуждо знаме най-често веят хора, които никога не са развявали българското! Пак такива хора викат "Слава ...", но не и "Да живее България!"

1000

1

PaulPierce

24.02 2024 в 20:45

Само Президентството пак светна в цветовете на руското знаме :)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика